изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:02 EET
ЕКСГУБЕРНАТОР НА ДОБРИЧ ДАЛ ПЛАЖ НА ФИРМА ОТ БАЛЧИК, КУПИЛА ДОКУМЕНТИ 2 ДНИ СЛЕД ТЪРГА    
Новини

"Леков интернешънъл" ООД се надява Върховен административен съд да възстанови правдата. Управителят на дружеството разказа пред репортер на НДТ, че вече бившият управител д-р Ердинч Хаджиев е дал за стопанисване за срок от пет години "Нов плаж Балчик" в Белия град на фирма "Балчик Плаза" ООД в нарушение на процедурите по провеждане на търга.



Търгът е обявен и се е провел на 12.06.2009 г. от 10 часа в сградата на Областна администрация. При всеки търг има задължителен комплект документи, които трябва всеки един от участниците да предостави. "Това обаче явно не е било валидно за фирма "Балчик Плаза" ООД" - категоричен е управителят на "Леков интернешънъл" Никола Коцев. Думите му се подкрепят от документите, предоставени ни от фирмата, в които е видно, че "Балчик Плаза" ООД в комплекта документи за търга, проведен на 12.06.2009 г., е купила същите или внесла депозит за участие в него с фактура № 1000005932 от дата 16.06.2009 г. С дата 15.06.2009 г. и № РД-11-10-145 е пък  заповедта, подписана от ексгубернатора д-р Ердинч Хаджиев и подпечатана с печат на областа администрация, с която са определени наемателите на морските плажове, за които е проведен търгът на 12.06.2009 г. На практика според документите търгът е проведен на 12.06.2009 г., заповедта кой го е спечелил е издадена на 15.06.2009 г., а едва на 16.06.2009 г. фирма "Балчик Плаза" купува тръжните документи за същия този търг.
От "Леков интернешънъл" са подали жалба в Окръжен съд Добрич за провеждането на конкурса, откъдето обаче им заявили, че не могат да се жалват, защото не са страна по делото. "Каква по-ясна мотивация да имам и да бъда страна по делото от това, да участвам в търга" - пита Коцев. Той разказа, че всъщност фирмата му е била отстранена от участие в търга с мотива, че няма представена декларация за липса на задължения към държавата. "Истината е, че аз подписах декларация, че ще обезпеча с имот дълга си към държавата, но тя бе отхвърлена от Областната управа. Друг фрапиращ момент обаче в нарушение на  условията на търга е фактът, че липсва свидетелство за съдимост на Живко Диков, който задължително заедно с Петьо Георгиев Пенуков представлява "Балчик Плаза". В комплекта документи има свидетелство за съдимост на Пенуков" - разказа Коцев. Думите му са подкрепени и от документите в Областна администрация. От свои източници НДТ научи, че срещу варненска фирма на Диков - "Айсберг", има заведено съдебно производство за митнически измами с китайски стоки. Същият е собственик и на хотел "Айсберг" в Балчик.
"Нов плаж Балчик" е създаден през периода 1996/97 г. именно от "Леков интернешънъл". Инвестицията по доставянето на пясък на мястото, където е плажа, създаването на буни, които са и брегоукрепителни съоръжения, е коствала 110-120 хил. долара. В годините назад именно тази фирма е стопанисвала плажа, като е осигурявала през летните месеци всичко необходимо за редовното съществуване на плажа. Още през 2000 г. при направена проверка от РИОСВ - Варна, е отбелязано в протокол с дата от 21.06.2000 г., че плажът е изкуствено създаден от "Леков интернешънъл" и той е поддържан от нея, като е записано още и това, че има подадени документи към МРРБ за концесия. Всъщност "Леков интернешънъл" още през 1997 г. депозира молба в МРРБ с вх. № 70-00-241, с която е заявила интерес към "Нов плаж - Балчик" и стартиране на процедура за концесията му. Фактите са, че досега такава процедура не е стартирана. "Нов плаж Балчик", макар и изкуствено създаден, се води изключителна държавна собственост, а създателите му дори не могат да го стопанисват, защото под наем го ползва друг.  Ще прибавим, че на практика задължително съпътстващата един плаж инфраструктура - от тоалетните до медицинското обслужване, е изградена и е собственост на "Леков интернешънъл" ООД, откъдето очакват ВАС да възстанови правдата по делото, насрочено за 18 май т.г. Очакват още сегашната Областна управа да вземе отношение по казуса.
 


Сходни връзки

ЕКСГУБЕРНАТОР НА ДОБРИЧ ДАЛ ПЛАЖ НА ФИРМА ОТ БАЛЧИК, КУПИЛА ДОКУМЕНТИ 2 ДНИ СЛЕД ТЪРГА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЕКСГУБЕРНАТОР НА ДОБРИЧ ДАЛ ПЛАЖ НА ФИРМА ОТ БАЛЧИК, КУПИЛА ДОКУМЕНТИ 2 ДНИ СЛЕД ТЪРГА
Автор: Anonymous да 2010-03-18 @ 21:02 EET
И плаза и Вие сте от един
дол дренки!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди