изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:41 EEST
”УЖАСЯВАЩИТЕ МЕРКИ" БИЛИ САБОТАЖ, КАЗА ИВАН КОСТОВ - ЛИДЕР НА ДСБ    
Политика
Не съм убеден, че тези антикризисни мерки са предложени от финансовия министър. Това каза в Народното събрание съпредседателят на Синята коалиция и председател на ДСБ Иван Костов. Той заяви, че там, където той е прочел тези мерки, те са наречени „20 идеи на експертите".


„Аз не виждам финансовият министър Симеон Дянков застанал зад тези мерки”, каза още Костов, цитиран от "Фокус". Той изказа предположение, че някой некоректен член на Тристранния съвет е изнесъл предварителна разработка на експерти и ги е дал на медиите, което според него е саботаж.

Вчера от синдикатите огласиха някои от проектомерките (според някои източници техният брой е 28, според други - 35): облагане с данъци на пенсиите, принудителна неплатена отпуска за държавните служители и за всички бюджетни служители – 2 седмици в годината; намаляване до минимум на полагаемия допълнителен платен отпуск за ненормирано работно време; намаляване на срока, за който ще се получава обезщетение за бременност и раждане от 410 календарни дни, както е сега - на 225 дена, и др.

Тези мерки няма да стимулират икономическата активност, а ще обрекат хиляди хора на глад и мизерия, коментира днес депутатът от Коалиция за България Драгомир Стойнев. По думите му правителството е решило да наруши социалния мир и да има протести подобно на наша съседна държава. Парите в социалната сфера не трябва да се разглеждат като разход, а като инвестиция, смята Стойнев.

Финансовият министър Симеон Дянков е неспособен да събере приходите в държавата и отстраняването му е най-добрата антикризисна мярка, отбеляза Антон Кутев от левицата.

В криза не трябва да бъдат налагани нови данъци, по-голяма тежест може да е контрапродуктивна, каза съпредседателят на Синята коалиция и лидер на СДС Мартин Димитров. Единственото решение е предлаганият от СДС антикризисен щаб, участниците в който трябва да решат кои разходи могат да бъдат спрени или отложени - например покупки за армията, да бъде съкратена ненужна администрация, смята той.

На свой ред КНСБ оцени придобилите публичност антикризисни мерки като вредни за социалния мир и заяви, че е възможно да преосмисли участието си в социалния диалог.

Приписваните на Министерството на финансите антикризисни мерки на правителството не отговарят на истината, заявиха обаче от пресцентъра на ведомството. „Документът”, който медиите цитират, не съществува и не е бил обсъждан. Това е опит да се създаде допълнително напрежение в условията на криза и да се провокират различни обществени слоеве, които са най-чувствителните от обществото.

В момента в МФ се правят много сериозни анализи и прогнози, на базата на които ще бъдат предложени действителните антикризисни мерки. На този етап работната група по антикризисния пакет дискутира повече от 100 идеи. Експертите анализират какъв би бил ефектът от приложението на всяка отделна мярка както върху доходите и жизнения стандарт на хората, така и върху изпълнението на бюджета.

До края на седмицата пакетът от мерки ще бъде представен на министър-председателя, след което ще бъде внесен за обсъждане в Съвета за тристранно сътрудничество, насрочен за понеделник. Проектът на документ ще бъде оповестен на широката общественост, едва след като бъде внимателно и коректно съгласуван със социалните партньори.

Осъзнаваме, че разпространението на тези „ужасяващи мерки” (според оценката на синдикатите - б.р.) цели да настрои обществото срещу икономическата политика на правителство и да подкопае бъдещата работа и общите усилия на правителството, синдикатите и работодателите в тази посока, се казва в съобщението.

Междувременно пресслужбата на Министерския съвет съобщи, че антикризисни мерки като "Намаляване от 410 на 225 дни на срока за получаване на обезщетение за бременност и раждане, облагане с 10 на сто на пенсиите над минималната" и т.н. не са предлагани от Министерството на финансите за обсъждане нито на Министерския съвет, нито на министър-председателя Бойко Борисов.
От правителството потвърдиха, че на днешното заседание министрите са обсъдили пакет от антикризисни и насърчителни мерки, който ще бъде предложен на разискване на социалните партньор.  dir.bg

УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ ГЕРБ, АТАКА, ДСБ И СДС ГОТВЯТ ТЕЖЪК УДАР СРЕЩУ МАЙКИТЕ

Правителството /Дянков/ вече прекали

ДЕПУТАТИТЕ НЕ ДЕКЛАРИРАЛИ И НЕ ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИ ЗА 3.1 МИЛИОНА ЛЕВА "ПРЕДСТАВИТЕЛНИ"

 


Сходни връзки

”УЖАСЯВАЩИТЕ МЕРКИ" БИЛИ САБОТАЖ, КАЗА ИВАН КОСТОВ - ЛИДЕР НА ДСБ | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
”УЖАСЯВАЩИТЕ МЕРКИ" БИЛИ САБОТАЖ, КАЗА ИВАН КОСТОВ - ЛИДЕР НА ДСБ
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 18:02 EET
TИ И ПО ТВОЕТО ВРЕМЕ НЕ ВЯРВАШЕ,АМА РАЗПЛАКА  НИ МАМИЦАТА.УБЕДЕН СЪМ,ЧЕ И СЕГА КОСТОВ ИМА ПРЪСТ В ТОВА ,КОЕТО ПРЕДЛАГА ДЯНКОВ!
”УЖАСЯВАЩИТЕ МЕРКИ" БИЛИ САБОТАЖ, КАЗА ИВАН КОСТОВ - ЛИДЕР НА ДСБ
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 18:46 EET
Другари червенотиквеници, целия български народ знае, че Иван Костов оправяше фалита на държавата, оставен ни от вашия Жан Виденов. А преди него беше пак вашия Луканов. Всички помним студената и гладна луканова зима!!!
”УЖАСЯВАЩИТЕ МЕРКИ" БИЛИ САБОТАЖ, КАЗА ИВАН КОСТОВ - ЛИДЕР НА ДСБ
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 20:00 EET

Даааа помним тоя помияр костов,помним големите зулуми,които сътвори,историята няма да го забрави,особено добуджанци!Сигурно ти е осигурил почивка в хотелите си на Златните за да го възхваляваш,или ти е отпуснал безлихвен крадит от СИ БАНК!А и не правиш ли връзката защо е сега във властта и защо Бойко го слуша!СИ БАНК ДРАГИ МИ СИ БАНК!

”УЖАСЯВАЩИТЕ МЕРКИ" БИЛИ САБОТАЖ, КАЗА ИВАН КОСТОВ - ЛИДЕР НА ДСБ
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 20:18 EET
КОЛКО БАНКИ ФАЛИРА ЖАН, ДРАГИ МИ, КОЛКО БАНКИ?  КОЛКО ВЛОГА ИЗГОРЯХА, ДРАГИ МИ, КОЛКО ВЛОГА? ЗАЩО ЗАПЛАТИТЕ БЯХА ПО 10 ДОЛАРА, ДРАГИ МИ, А ПЕНСИИТЕ ПО 3?
”УЖАСЯВАЩИТЕ МЕРКИ" БИЛИ САБОТАЖ, КАЗА ИВАН КОСТОВ - ЛИДЕР НА ДСБ
Автор: Anonymous да 2010-03-18 @ 09:33 EET

Ужасяващите мерки са точно саботаж от Костов хич да не се прави на ожилен!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди