изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:56 EEST
Съкращават 720 чиновници от МО    
Новини720 души ще бъдат съкратени от структурите на Министерство на отбраната, научи "Сега". 31% ще е намаляването на администрацията във ведомството, която в момента е 1400 души. Там ще бъдат уволнени 420 души. От ИА "Социални дейности на МО", където в момента има 800 заети в щата, ще си тръгнат 300 служители. Все още не е изчистена бройката на военните, които ще напуснат системата от щабовете на трите вида въоръжени сили. Съкращенията ще влязат в сила от 1 май.

Новият устройствен правилник на МО предвижда да бъде променена структурата на социалната агенция, която вече ще се казва ИА "Военни клубове и военни почивни домове". От структурите й ще бъде изваден служебният жилищен фонд, който ще отиде в дирекция "Инфраструктура на отбраната".

Правителството одобри вчера и нов правилник за прилагане на Закона за отбраната и въоръжените сили. С него се предлага уредба на обществените отношения, свързани с условията и реда за провеждане на конкурсите за приемане на военна служба, за сключване, изменение и прекратяване на договора за военна служба и др.

http://www.segabg.com

 


Сходни връзки

Съкращават 720 чиновници от МО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди