изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:02 EEST
Алексеевците към Цветанов: Кой е "високопоставеният източник от МВР" на Ирена Кръстева? коментари    
НовиниБомбата е направена да убива, а не да плаши, алармират от Съюза за стопанска инициатива

С втора поред декларация изригна ССИ (Съюз за стопанска инициатива). След като в понеделник организацията, в която членува арестуваният в операцията "Октопод" Алексей Петров, обяви, че ще съди Ирена Кръстева и сина й Делян Пеевски, сега тя даде нова посока на скандала. "Кой е "високопоставеният източник от МВР" на Ирена Кръстева?", питат бизнесмените и очакват отговор лично от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. "БЛИЦ" публикува пълното съдържание на писмото на ССИ, подписано от председателя Теодор Дечев.

ДО
Г-Н ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ
ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛ
МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ОТВОРЕНО ПИСМО
от
Управителния съвет на Съюза за стопанска инициатива (ССИ)

Уважаеми Г-н Цветанов,

Обръщаме се към Вас с ясното съзнание, че кореспонденцията с институциите чрез отворени писма и публикации в медиите не е най-добрият начин за общуване между социалните партньори и изпълнителната власт. При други обстоятелства бихме предпочели стандартния начин на кореспонденция, но в настоящия момент сме принудени да се обърнем към Вас по този драстичен начин, поради възникнали форсмажорни обстоятелства.

На 15 март 2010 г., вестник „Телеграф” публикува обширен материал, насочен срещу доброто име на Съюза за стопанска инициатива (ССИ). Материалът е дублиран и във вестник „Монитор”, макар и в силно съкратен вид. Очевидно издателите на вестника са смятали, че публикуват медийна бомба. Ако използуваме езика на криминалните репортери, бомбата е направена „за да убива, а не за да плаши”.

Публикацията във вестник „Телеграф” цели пълното злепоставяне на ССИ в очите на обществеността, фабрикувайки несъстоятелни обвинения и отправяйки квалификации, които са недопустими не само от правна гледна точка, но и от позицията на елементарното възпитание.

Причината да се обръщаме и към Вас, а не просто да се обърне към съда (което своевременно ще направим), е че в публикацията във вестник „Телеграф” със заглавие „Съюзът за стопанска инициатива – пералнята на Октопода. Организацията е оплетена с фирми на Трактора” по недопустим начин е замесено и Министерството на вътрешните работи. За илюстрация цитираме първото изречение от публикацията. То гласи: „Част от капиталите на бившия съветник в ДАНС Алексей Петров са изпрани през фирми и лица, които членуват в Съюза за стопанска инициатива (ССИ). Това заяви за „Телеграф” високопоставен служител в МВР. В момента тече проверка на дейността на тези дружества, счетоводството и паричните потоци, които са минали през тях”.

Нека за малко се абстрахираме от неверността и злонамереността на публикуваното твърдение. За него ССИ ще иска и вярваме, че ще получи удовлетворение по съдебен ред от издателите на вестник „Телеграф”. Нека се фокусираме върху твърдението, че източник на въпросната „информация” е „високопоставен служител в МВР”.

Възможни са две хипотези. При първата, написаното от вестник „Телеграф”, действително е казано под някаква форма от „високопоставен служител в МВР”.

При втората хипотеза, вестник „Телеграф” е поместил невярно твърдение, че „високопоставен служител в МВР” го е снабдил с въпросната „информация”.

Бихме искали, уважаеми Г-н Заместник министър – председател да получим отговор, какви мерки ще предприеме МВР в конкретния случай.

В случай, че е в вярна първата хипотеза, излиза че „високопоставен служител в МВР” по недопустим начин е разгласил факти, свързани с провеждано разследване и даже е предупредил „потенциални престъпници” за предприетите от МВР действия. Ще проведе ли МВР вътрешно разследване, което да установи кой е приказливият „високопоставен служител в МВР” ?

В случай, че е вярна втората хипотеза, и се окаже че вестник „Телеграф” заблуждава публиката и не е получавал никаква информация от „високопоставен служител в МВР”, какви действия ще предприеме повереното Ви министерство срещу очевидното му набеждаване от една печатна медия, която твърди, че излиза в 110 000 тираж?

Уважаеми Г-н Цветанов,

Обръщаме се към Вас с настоящето Отворено писмо, не за да Ви искаме лична сметка, а защото смятаме, че подобни публикации вредят на психологическата обстановка в страната, профанират проблемите на борбата с организираната престъпност, рушат репутацията на МВР и злепоставят напълно невинни граждани в очите на техните съседи, роднини и близки. Ще бъдем благодарни ако научим по удобен за Вас начин мнението Ви по описания крайно скандален случай.

С уважение:
За УС на ССИ:
Д-р инж. Теодор Дечев
И. д. председател на УС на ССИ
 


Сходни връзки

Алексеевците към Цветанов: Кой е "високопоставеният източник от МВР" на Ирена Кръстева? коментари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди