изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:04 EET
ВЪВ ВАРНА ЩЕ СЕЯТ КАНАБИС В УЛИЧНИТЕ ДУПКИ, ЗА ДА ПРЕБОРЯТ ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА    
ОбществоKрай на строителните разрешения за прокопаване на улици във Варна и стягане на дисциплината в районните кметства, които носят отговорност за контрола на ремонтите след разкопки за полагане на ВиК, газопреносна, енергийна и комуникационна мрежа! Това са част от мерките, които кметът Кирил Йорданов предприе в отговор на масовото недоволство на хората от дупките по улиците.


Продължава и контролът за качеството на аварийното пълнене на ямите, извършено между двете снежни бедствия. От общината обещават пълна информация за разходите и мониторинг на ремонтите.

"Според моя перманентно действаща заповед районните кметове са длъжни да определят служители, които да контролират ремонтите след прокопаване на улиците, защото те са една от причините за дефектите на инфраструктурата. Ако инвеститорът не е възстановил качествено трасето, главните инженери в районните кметства трябва да съставят констативни протоколи за стойността на вредите, срокове за отстраняването им от фирмите. Нищо подобно обаче не се случва", обясни вчера кметът Кирил Йорданов. Затова вчера той е издал нова заповед, която изисква дисциплинарни наказания за виновните служители. "Кметовете са длъжни да ме уведомят с доклад до края на месеца как изпълняват заповедта за текущия контрол, както и за наложените наказания на служители, получени заради неефективен мониторинг", заяви той.
Подобно било положението с рекламните съоръжения.

Данните, подавани от районните администрации за незаконни табели и билбордове, се различавали от проверките, направени от голямата община, обясни Кирил Йорданов. Затова той отново ще изиска санкциониране на служители и ежемесечен отчети от проверките.

Новите заповеди изненадаха районните кметове, които бяха категорични, че мониторингът на ремонтите след прокопавания се върши качествено.
Третата мярка на Кирил Йорданов срещу дупките е въвеждането на безсрочна забрана за прокопавания на улиците. "Тази заповед ще бъде отменена, след като бъдат възстановени щетите по пътната инфраструктура", поясни градоначалникът. Тогава получаване на разрешително за прокопаване ще става след представяне на документ за
добросъвестност, подписан от главния инженер на съответния район - дали фирмата работи качествено, остранява ли в срок дефектите и пр. Дружествата, с които община Варна води дела за некачествена работа, ще останат без разрешителни до приключването им.

Докато районните кметове и общината си прехвърлят вината за окаяното състояние на улиците, варненци обмислят нов протест.

Темата "дупки" пък погледна иронично зевзекът Росен Марков, който обяви, че ще сее в тях канабис. "Това е най-безопасното място - никой не ги проверява и пълни с нищо, ще осигуря семена от Афганистан, както и 100% пазар на тревата. Дано като изпушат по един джоинт, на шофьорите им стане по-леко на душата и сърцето", обяви той.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

ВЪВ ВАРНА ЩЕ СЕЯТ КАНАБИС В УЛИЧНИТЕ ДУПКИ, ЗА ДА ПРЕБОРЯТ ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди