изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:15 EEST
Томислав Дончев е избран за министър по управление на средствата от Европейския съюз    
Парламент София. Народното събрание избра Томислав Дончев за министър по управление на средствата от Европейския съюз, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Депутатите гласуваха избра с 130 гласа „за”, 56 „против” и 7 „въздържал се”.

Преди гласуването депутатът Станислав Станилов от „Атака” каза, че познава този мъж и одобрява възгледите му за управленческата философия на страната. Изборът на премиера Борисов бил едно от най-добрите му кадрови решения
Весела БАРЪМОВА

Томислав Дончев: Ще работя, давайки всичко от себе си

Нелепо е да се смята, че бих отишъл на такава позиция насила. Така кметът на Габрово Томислав Дончев коментира предложението на премиера Бойко Борисов да стане министър по управление на средствата от Европейския съюз. Когато правя нещо, го правя, давайки всичко от себе си. Така съм работил през последните две години и половина, така ще работя и оттук нататък, добави Дончев, който от утре излиза в отпуск, а в средата на седмицата вероятно ще бъде одобрен за министър за европарите.

„Ситуацията е такава, премиерът така е решил, че има нужда от силна, активна, системна работа в посока работа със средствата от Европейския съюз. Той е преценил, че аз съм човекът, който трябва да се заеме с това", каза на последната си пресконференция като кмет днес в Габрово Томислав Дончев.

„Когато говорим за подобни предизвикателства, за подобни задачи не можем да разсъждаваме на ниво капризи - искам малко повече или пък искам по-малко и се колебая. Става дума за това колко средства ще може да ползва българската икономика,  по какъв начин всички средства от кохезионния фонд и структурните фондове ще могат да променят реално социално-икономическата картина в страната. По отношение на тази тема и така направеното предложение тук коментари искам или не - няма.

Със сигурност решението не е лесно и не е минало без емоционални поражения за собствената ми личност", коментира още Дончев.

Томислав Дончев обясни още, че ключов аргумент да приеме предложението на премиера е била възможността да помага и на останалите общини. Той бе категоричен, че си тръгва, но ще се върне в Габрово, защото тук оставя сърцето си. По думите му най-важното, което е разбрал през последните дни е, че не е бил сам и направеното е било споделяно от голяма част от габровци.

„Най-значимото, което се случи е, че бе събудена някаква енергия", каза Дончев. Той прогнозира, че битката за кметското място ще бъде ожесточена, тъй като оставя общината в добро финансово състояние, без неразплатени задължения и с резерв.

Томислав Дончев информира, че е отправил предложение до заместник-кмета на общината Таня Христова да се присъедини към неговия екип в София, но все още не е получил отговор. За свой заместник до избора на временно изпълняващ длъжността е посочил другия заместник-кмет Николай Сираков.
http://dariknews.bg

Кой е Томислав Дончев?

София /КРОСС/ За последните три години под прякото ръководство на Томислав Дончев са спечелени международни проекти в социалната сфера и регионалното развитие на обща стойност 1 500 000 лева. От 2004 година досега е програмен директор в Институт "Отворено общество"-София, където ръководи звеното за подготовка и управление на проекти по европейски програми. Дончев е независим консултант и лектор в сферите: "Подготовка и управление на проекти", "Планиране и стратегическо управление", „Системи за оценка и текущ контрол". Обучавал е представители на общински и областни администрации, училища, НПО и фирми в над 20 населени места на страната. Член е на работната група към Министерство на финансите, разписала правилата за разпределение на средствата от Европейските фондове в България. Кметът на Габрово е и част от
екипа разработил Регионалния план за развитие на Северозападен район за планиране. От 2001 до 2004 г. е изпълнителен директор на Високотехнологичен бизнес инкубатор-Габрово; в този период подготвя и управлява десетки проекти в Габрово в сферите на регионалното развитие, икономическото развитие, образованието и социалната сфера. Член е на Българската асоциация по управление на проекти.

Томислав Дончев има магистърска степен по философия и втора специалност по журналистика. Специализирал е в областта на подпомагането на малки и средни фирми в Израел, бизнес менторинг в Оксфорд, политически науки и международни отношения в Полша.
Томислав Дончев е роден 1973 година в Габрово, семеен е, има един син.

/РА/

 


Сходни връзки

Томислав Дончев е избран за министър по управление на средствата от Европейския съюз | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди