изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:20 EEST
РАЗИСКВАХА ОБЩУВАНЕТО МЕЖДУ ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ    
ОбществоПоредното "Училище за родители" се проведе преди дни, съобщиха от Местната комисия за борза с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.


То бе организирано от комисията и Клуба на обществения възпитател. С участието на консултант-психолози бяха разисквани проблемите за общуването между децата и възрастните, решаване на конкретни конфликтни казуси. Родителите споделиха трудностите, които срещат при общуването и възпитанието на децата, но получиха знания как сами или с професионална помощ да се справят с конкретна ситуация. Те изразиха задоволство от проведената среща и подчертаха, че имат увереност да се справят с поведението и възпитанието на децата си, когато не са сами. На тяхна страна и в тяхна подкрепа са членовете на МКБППМН, обществените възпитатели, консултант-психолозите.
"Училището за родители" се провежда всяка втора и четвърта събота от месеца в сградата на МКБППМН. Тази практика се провежда от три години и има за цел да подпомага и подкрепя родителите при възпитанието на децата. В училището се включват родители на деца с противообществени прояви или такива склонни към извършване. Често пъти то се посещава от родители, които сами търсят помощ и съдействие. Училището има освен възпитателна и социална функция, защото във времето МКБППМН е работила и по социалните проблеми на родителите – реализиране на пазара на труда, подпомагане чрез НПО и социални служби, настаняване на децата в социални заведения.
Следващото издание на „Училището за родители” ще се проведе на 27 март 2010 година. Ще бъде разгледана темата „Отговорности на родителя, който сам отглежда детето си”.НДТ
 


Сходни връзки

РАЗИСКВАХА ОБЩУВАНЕТО МЕЖДУ ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди