изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:03 EEST
Нападнаха ЧЕЗ с яйца    
Общество
С възгласи "Стига геноцид" и "Мафия“ над 500 симпатизанти на ВМРО се изправиха на протест в София срещу цените на тока, предлагани от електроразпределителното дружество ЧЕЗ- България.


Те преминаха пред храм-паметник “Ал.Невски“, по ул. “Г. С. Раковски“, като временно затрудниха движението по централната улица. Начело на шествието бяха група протестиращи, които носеха българското знаме и това на ВМРО, предаде БГНЕС.

Протестното шествие достигна до централата на ЧЕЗ, където недоволните граждани започнаха с викове и освирквания да изразяват позицията си. Те настояват за по-ниски цени на тока, а някои от тях дори носеха плакати с надписи "ЧЕЗ- терористи“, "Не ни мъчете повече – идете си“. "И преди, и сега ЧЕЗ е мафия“, скандираха членовете на партията пред сградата на дружеството. Протестиращите замеряха централата на ЧЕЗ с яйца. Те дори се опитаха насила да влязат в сградата, но служителите на реда, които придружаваха протеста, ги спряха.

Въпреки, че не успяха да пробият блокадата от униформени, от ВМРО продължиха да настояват за разговор с някой от ЧЕЗ. От партията поискаха да се национализират електроразпределителните дружества у нас. Според тях ЧЕЗ ограбва народа, но управляващите са им дали възможността за това.
"ЧЕЗ обслужва чешките пенсионери, нека си отиде от България, тези чужденци се държат като колонизатори", заяви Костадин Костадинов от ВМРО.

Журналистът Велизар Енчев, който също взе участие в протеста, изтъкна, че по същество това е протест срещу всички електрозапределителни дружества, срещу българското правителство и ДКВЕР. Протестът ще продължи всеки четвъртък, като в следващата седмица той ще се състои пред ДКЕВР, а седмицата след това пред МС. Гражданите недоволстват от въвеждането на такса "електромер" и настояват държавата да развали договорите с трите електроразпределителни дружества. Дир.бг

 


Сходни връзки

Нападнаха ЧЕЗ с яйца | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Нападнаха ЧЕЗ с яйца
Автор: Anonymous да 2010-03-18 @ 18:31 EET
Беше държавен монопол, а сега е частен монопол под покровителството на държавата!
Нападнаха ЧЕЗ с яйца
Автор: Anonymous да 2010-03-19 @ 16:34 EET
А ЕОН кога ще ги нападат да се включа и аз?
Нападнаха ЧЕЗ с яйца
Автор: Anonymous да 2010-03-20 @ 22:39 EET
такса електромер  ли  те кво искат да им извадим електромерите  можем и със свещи то и без това се връщаме лека полека към парвобитния строй  пък да видим какъв ток ще харчим ! такса  табло нещат ли !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди