изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:39 EEST
ТЕРОРИСТКАТА ДЖИХАД ДЖЕЙН - КРАСИВА РУСА АМЕРИКАНКА СЪС СИНИ ОЧИ    
По света

Руса американка със сини очи, ръст - метър и половина, тегло - 45 килограма. Никога не бихме помислили, че човек с такива данни може да бъде ислямски терорист. Явно обаче грешим - както показва случаят с "Джихад Джейн". Такава жена наистина има. Тя лежи в затвора в американския щат Пенсилвания по обвинения за тероризъм. Предпочита да я наричат "Джихад Джейн" и признава, че иска да убие шведски карикатурист заради негови рисунки с пророка Мохамед.



Истинското име на "Джихад Джейн" е Колин Ла Рос. Тя е на 46 години и е била два пъти омъжена. Няма деца. За нея съседката й Рене Хърбърт казва: "Изглеждаше като съвсем нормална жена, като съвсем нормална домакиня."

Новият фронт на Свещената война

До миналия август Колин Ла Рос обитава жилище заедно с приятеля си Курт Гормън в едно от предградията на Филаделфия. Когато научава за двойствения живот на своята любима, с която е живял последните 5 години, Гормън е съкрушен. Той не може да повярва, че става въпрос за същия човек, който до последно се е грижел за смъртно болния му баща: "Това не се връзва с нейната личност. Не разбирам как един човек, полагащ такива огромни грижи за болен човек, същевремено може да иска да наранява хора."

Но точно това преследва Колин Ла Рос по информация на разследващите органи. След смъртта на бащата на приятеля й тя напуска съвместното жилище, задигайки паспорта на любимия си. Целта й е Швеция, където русокосата американка със сини очи едва ли би събудила някакво подозрение, признава по-късно Ла Рос в интернет. Междувременно тя е преминала към исляма и се е зарекла да убие шведския карикатурист, който през 2007 година изрисува пророка Мохамед като куче. Освен това Ла Рос възнамерявала да се омъжи за предполагаем терорист, за да направи възможно идването му в Европа.

Терористът вече не е това, което беше

По неизвестни засега причини миналия октомври Ла Рос се връща от Швеция в САЩ, където веднага бива арестувана. Колин не е първата американка, която се присъединява към Джихад - Свещената война. Американските власти смятат, че в момента поне една дузина са ислямските терористи с американски паспорт. Това е твърде обезпокоителна тенденция, смята експертът по въпросите на тероризма от университета Джорджтаун във Вашингтон Брус Хофман:

"Най-различни хора биват привличани от идеите на разни терористични организации. Скоро трудно ще можем да различаваме обикновените хора от терористите по външни признаци. Досега бяхме свикнали, че терористите изглеждат по-различно от нас", казва Хофман. Именно това чувство изглежда много тревожи американците - те не могат да свикнат с мисълта, че един терорист наистина може да изглежда като русокосата Колин ла Рос.

Източник: Deutsche Welle

actualno.com

 


Сходни връзки

ТЕРОРИСТКАТА ДЖИХАД ДЖЕЙН - КРАСИВА РУСА АМЕРИКАНКА СЪС СИНИ ОЧИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди