изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:40 EEST
Полицаите не искат министъра си на протеста    
Общество
Ние нямаме право на политически изявления, на участие в политически дейности, присъствието на един политик ще политизира протеста и ние ще се постараем да не дадем трибуна на политически изказвания.


Това зяви зам.-председателят на УС на Синдикалната организация на служителите в МВР Галентин Грозев пред БНР по повод официално заявено желание от вътрешния министър да присъства на утрешния протест на полицаите пред Народния театър, съобщи "Фокус".

Той изтъкна, че между синдиката и МВР има диалог, но той е формален.
„Този диалог е формален, защото все още на нас се гледа като на структура, подчинена и зависима на МВР", коментира синдикалистът.

"В момента съм работодател на всички служители на МВР, всички претенции и проблеми, които имат, няма как да се решат, ако се разграничаваме един от друг. По същата логика професионалното ръководство може да откаже да разговаря с протестиращите", заяви междувременно днес самият Цветан Цветанов пред журналисти, който потвърди, че утре ще отиде на протеста, цитиран от БТА.

"Никой няма интерес от подобен начин на диалог в системата на МВР", каза той по повод изявленията на синдикални лидери. Министърът определи като несериозни твърденията им за това, че "може да стане нещо, тъй като полициаите са въоръжени".
"Аз бях единственият министър на вътрешните работи, който отиде в Благоевград и изрази мнението си по делото "Чората", допълни Цветанов.

Той увери, че правителството няма да допусне в системата на правоохранителната област да има намаляване на заплатите, каквито и мерки да бъдат предприети.
"Според мен се търси повече нажежаването на обстановката, отколкото да се търси прагматизъм по въпроса", каза Цветанов.

Министърът изрази учудване, че никой от синдикалните лидери не се е ангажирал с помощ по случая "Филев"  - служител на МВР, който е бил заразен с тежък вирус в Индия, а премиерът е изпратил правителствения самолет, за да го прибере.

"Невъзможността да осигурим средства сега се дължи на това, което се е случило в миналото. Много са комплексни проблемите, които са наследени, за да се решат в кратък период от време. Много е лесно да влезем в дефицит, да хвърлим пари и да осигурим претенциите на всички съсловни организации", посочи още Цветанов.

За мен е важно да се съхранят служителите, които имат професионални качества, за да останат и да работят, каза министърът в отоговор дали очаква вълна от рапорти за напускане след евентуално намаляване на заплатите на полицаите.
Той посочи, че вече има правна възможност да се създава общинска полиция, но трябва финансово обезпечаване на местните власти.

Цветанов отхвърли варианта за закриването на Детските педагогически стаи и уточни, че такъв въпрос не е обсъждан.
www.dir.bg

 


Сходни връзки

Полицаите не искат министъра си на протеста | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Полицаите не искат министъра си на протеста
Автор: Anonymous да 2010-03-19 @ 12:55 EET

общинска  полиция  значи  ами то  има кой да я спонсорира  който спонсурира  и местната  власт  г-н  ЦВЕТАНОВ  ВИЕ  ВМЕСТО  ДА    ОТРЕЖЕТЕ  пипалата  на октопода  вие  ще го размножите   !  ИЛИ   НЕ ВИ СА ЯСНИ РАБОТИТЕ В ОБЩИНИТЕ  ИЛИ  НЕИСКАТЕ  ДА ГИ  ЯЗЯСНИТЕ   ПО  ВЯРВАМ  НА ВТОРОТО  ! Е   ТАКА  НЕДОСЕГАЕМИТЕ  В  ДОБРИЧ   ЩЕ СТАНАТ  ОЩЕ  ПО   НЕДОСЕГАЕМИ   ! ЖАЛНО МИ Е МАЙКО  МИЛНО МИЕ    ЧЕ  ХАЙДУТИ  ЩЕ МЕ  ПАЗЯТ !

Полицаите не искат министъра си на протеста
Автор: Anonymous да 2010-03-19 @ 16:05 EET

ЗАЩО  министърът ли ви  е  виновен  за всичко !


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди