изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:50 EEST
Гейове в холандската армия допуснали клането в Сребреница    
По света Американски генерал, бивш командир в НАТО заяви, че една от причините за клането в Сребреница е това, че в холандската армия е имало гейове. Според анализите след трагедията холандският контингент от сини каски, който се намирал в региона, не е действал адекватно да спре клането, но хомосексуалният аспект до този момент беше тайна.

По време на дебат в комисията по въоръжените сили в американския Сенат генерал Джон Шийън заяви, че клането в Сребреница - най-голямото кръвопролитие в Европа след края на Втората световна война, е станало по вина на лошия морал в холандската армия, в която имало гейове.

По думите му холандските лидери са му казали, че присъствието на войници гейове в армията и съпътстващата ги лоша дисциплина е довело до масовите убийства.

Посолството на Холандия в САЩ реагира много остро на изказването на генерала. От там заявиха, че изказването на генерал Шийън е напълно безсмислено.

Бившият командир в НАТО обаче посочи, че той е разбрал от бивш главнокомандващ на холандската армия, че в контингента в Сребреница е имало много гейове.

Отношението към гейовете в армията е много противоречиво в различни страни. В британската, канадската, австралийската и израелската армия гейовете са допускани на служба. В други армии обаче, на хора с различна сексуална ориентация им е забранено да влизат в армията.

Клането в Сребреница

Клането в Сребреница е военно престъпление по време на гражданската война в Босна и Херцеговина, което е класифицирано от трибунала на ООН като геноцид. В околностите на града през юли 1995 г. са избити около 8000 босненски мюсюлмани — мъже и младежи.

Твърди се, че клането е извършено под ръководството на ген. Ратко Младич в няколко различни места, като за прикриване на следите жертвите са били препогребвани неколкократно. Трибуналът в Хага, както и ЕС и САЩ оказват натиск върху Сърбия да издири и предаде Младич.

Близо до анклава е имало и международни сили (предимно от гореспоменатия холандски контингент), които - въпреки че са имали информация за готвения геноцид, не са се намесили. http://www.bnews.bg

 


Сходни връзки

Гейове в холандската армия допуснали клането в Сребреница | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди