изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:40 EEST
Здравен хороскоп – 22-28 март 2010    
Хороскоп През тази седмица Луната е растяща и не се препоръчват оперативни намеси, освен ако не са животоспасяващи. При растяща Луна раните заздравяват по-трудно и възстановителния процес е вероятно да е по-бавен. Когато операцията не може да се отложи, трябва да се извършат превантивни действия срещу усложнения и възпаления в следващ ден, подходящ за целта според знака на Луната.

 Изходът от всяка операция зависи предимно от разположението и аспектите на планетите в рождения хороскоп на всеки човек. През тази седмица ще имат положително влияние стабилизиращите и регенериращи масажи, като най-положителен резултат ще дадат, ако бъдат направени на 22 март.

На 22 март Луната е в знака Близнаци. На този ден не се препоръчват операции на белите дробове, бронхите, трахеята, шийните прешлени, раменните кости и ключиците, костите на китките на ръцете. Денят е подходящ за лечение и профилактика, свързани с изброените органи. Избягвайте продължителното стоене в задимени и непроветрени помещения.

22 март е неблагоприятен ден предимно за родените през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби
Чувствителността и емоционалността ви са засилени, което може да доведе до невъздържаност и прекаляване във всичко. Не прекалявайте с пушенето и алкохола, с приема на лекарства и добре подбирайте храната. Предразположени сте към възпаления на белите дробове, бронхите, нервно напрежение, нарушения в обменните процеси.
На 23 март, в часовете между 03.49 и 08.16, Луната е "без курс", т. е. до напускането на знака Близнаци тя не прави мажорен аспект с останалите планети. Според статистиката през тези часове се случват повече инциденти, затова бъдете на сигурно място и вършете само рутинна работа.

На 23 март в 08.17 часа Луната навлиза в знака Рак, където ще остане до 11.39 часа на 25 март.

На 23, 24 и 25 март до 11.40 часа не се препоръчват операции на хранопровода, стомаха, задстомашната жлеза, жлъчката, черния дроб и млечните жлези, както и пилинг маски на лицето. Лечението и профилактиката, свързани с изброените органи ще се отразят благоприятно на организма ви. Желателно е храната да не е мазна и запържена – предимно варена или печена, за да не предизвикате стомашни неразположения. Консумирайте през тези дни повече храна, съдържаща въглехидрати, плодове и зеленчуци. Консумацията на месо през тези дни е желателно да се ограничи, а най-добре месото да се изключи от менюто.

В 12.59 часа на 23 март Луната навлиза във фаза Първа четвърт. При смяната на Лунната фаза Слънцето и Луната са в предизвикателен аспект, което предизвиква временно здравословно неразположение предимно при болните и възрастни хора, но и за останалите енергиите могат да предизвикат повишаване на чувствителността, раздразнителността и мнителността. На небето се оформя голям космически кардинален кръст между Слънцето в Овен, Луната в Рак, Сатурн във Везни и Плутон в Козирог. Денят е най-неблагоприятен за родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Бъдете особено предпазливи за инциденти, наранявания и сбивания. В здравословно отношение болните и възрастни хора са предразположени към лесна уморяемост и отпадналост, депресивност, психосоматични разстройства, болки в костите и ставите, нарушения в отделителната система, простудни заболявания, стомашни неразположения. В мунданен аспект са възможни аварии, тежки пътнотранспортни произшествия, бомбени нападения или природни катаклизми.

На 24 март родените през втората декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог са предразположени към нервно безпокойство, главоболие, световъртеж, нарушение в мисловния процес – нелогично мислене, бързо забравяне, а също и невралгии, нарушение в рефлексите. Не са изключени и ринити, простудни заболявания, обостряне на синузити. Подсилете имунната система с мед, витамини, плодове и други добавки.

На 25 март, в часовете между 06.39 и 11.39, Луната е "без курс". Тъй като това е делничен ден и в посочения интервал от часове се извършват операции, други изследвания и манипулации, желателно е операторите и другите членове на медицинския екип да бъдат прецизни в работата си. При Луна “без курс” е възможно да бъдат допуснати грешки, поради разсеяност или умора. С навлизането на Луната в знака Лъв в 11.40 часа, тя ще съвпадне с Марс в Лъв и при допуснати евентуално грешки могат да се предизвикат както кръвоизливи, така и сърдечносъдови разстройства. Ако се спазват съветите на звездите, това разбира се, няма да се случи.

На 25 март след 11.40 часа, на 26 и 27 март до 12.57 часа не се препоръчват операции на сърцето, диафрагмата, вените и артериите. Дните са благоприятни за лечение и профилактика на сърдечносъдовите заболявания.

25 март е неблагоприятен ден за родените през първата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Предразположени сте към сърдечни и хипертонични кризи. Щадете нервната система и не прекалявайте с физическо натоварване и алкохол. Възможни са и наранявания с остри предмети, огнестрелно оръжие, горещи течности, пожари, което изисква повишено внимание и сдържаност от ваша страна при екстремни ситуации.

В сутрешните часове на 27 март родените предимно през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей са предразположени към ендокринни проблеми, временни психични неразположения, нарушение в рефлексите, чувство на объркване. Ако сте зад волана в тези часове, шофирайте внимателно, особено ако има мъгла или пътят е хлъзгав. Предишната вечер си легнете навреме и не препивайте. При хората с предразположение към алергии към определена храна, лекарства, бижута, прах и други, са възможни алергични прояви.

На 27 март, в часовете между 09.04 и 12.57, Луната е "без курс". В този интервал часове бъдете на сигурно и безопасно място, не предприемайте рисковани действия. В 12.58 часа Луната преминава в знака Дева, където ще бъде и на 28 март. Дните са почивни и не са оперативни, но ако се наложи спешна оперативна интервенция на червата, апендикса, панкреаса, дванадесетопръстника, далака или жлъчните пътища, трябва да се извършат допълнителни процедури за предпазване от инфекции и усложнения в следващ ден, подходящ според знака на Луната.

На 28 март планетите изискват от родените предимно през втората декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби да не прекаляват в нищо и най-вече с алкохола. Бъдете внимателни и с храната. Предразположени сте към стомашно-чревни разстройства, нарушения във функциите на черния дроб, натравяне както с некачествена храна, така и с алкохол. Ако сте извън града и ви предстои път обратно до дома, гледайте да се приберете навреме, преди да се е стъмнило. В късните вечерни часове и през нощта Луната е в опозиция с Уран, което създава предпоставки за пътнотранспортни и други инциденти. Бъдете внимателни и отговорни към здравето си, за да не си създавате главоболия в празничните дни.

На 25 март православната църква чества Благовещение, на 27 март – Лазаровден и на 28 март – най-прекрасния празник на цветята Цветница. Закичете дома си с върбови клонки и цветя, за да е светъл празник в душите ни. Желая на всички празнуващи през тези дни много здраве, много радост и щастливи мигове!

Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

 


Сходни връзки

Здравен хороскоп – 22-28 март 2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди