изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:13 EET
Секретните аутопсии на недосегаемите    
Новини

Преди да си отиде от този свят, проф. Стойчо Раданов, един от доайените на столичната “Съдебна медицина”, разкри някои тайни за хора от властта, превърнали се след смъртта си в митове. Според записките на професора, чиято смърт е обвита в мистерия, ген. Илия Кашев и бившият премиер Андрей Луканов са били като всички нас, че дори и доста по-страдащи от редовите нашенци.



През 2008 г. проф. Раданов бе намерен обесен на детска катерушка в столичния квартал “Иван Вазов”. Полицията бързо реши, че става дума за самоубийство, но останаха да витаят съмнения и за другата версия –убийство. 76-годишният професор бе шеф на екип от петима експерти, които направиха повторна аутопсия на телата на сестрите Белнейски със заключение, че момичетата са били прегазени от автомобил. Резултатите бяха оспорени от други съдебни медици. Проф. Раданов беше съдебен експерт и по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората, който почина по време на полицейска акция в Благоевград.

“Върховенството на истината и закона трябва да бъде над всичко и всички, ако човек има съвест и морал” - това каза приживе пред народното издание проф. Стойчо Раданов и изглеждаше, че вярва в тези думи.

В свои записки, книги и в беседи на четири очи той направи смайващи разкрития за

труп № 832 – ген. Илия Симеонов Кашев, “самоубит” на 60-годишна възраст.

Приживе той бе началник на печално известното Управление за сигурност и охрана /УБО/, зам.-министър на вътрешните работи и един от най-приближените до Тодор Живков. На него е възложено да наблюдава издънките на сина на Тато – Владимир, и да оправя щуротиите на буйния младеж.
От могъществото и високия пост на Кашев се страхуват всички въпреки благия му характер, който той крие, за не изглежда добродушен. На 28 септември 1986 г. в. “Работническо дело” съобщава лаконично: “След кратко боледуване почина ген. Илия С. Кашев”. Печалната вест е подписана от ЦК на БКП.

Според прелюбопитните документи на проф. Раданов обаче “Съдебна медицина” никога не е издавала съобщение за такава смърт и истината е съвсем друга. Защото дори партийните величия не могат да принудят патоанатомите да подправят фактите за височайшата кончина. На покритата с мрачна слава ул. “Здраве”, където се намира моргата, четирима експерти в присъствието на двама следователи пишат официален документ. “Ген. Кашев е бил на почивка и лечение в Хисаря заедно със съпругата си. Той страда от хипертонична болест и диабет. На 28 септември в 10 часа се чул изстрел от апартамента, където почивал. Кашев е намерен още жив в банята.

Той е прострелян в главата, а до тялото му има пистолет.

Въпреки реанимационните усилия 45 минути по-късно умира.”
При аутопсията се установява изстрел от упор с опряно в небцето дуло. Изходната рана е в челната област на главата, мозъчното увреждане е тежко. Стомахът му е празен.

“Няма съмнение, че Кашев се е самоубил, защото е опушен показалецът на дясната му китка”, смята проф. Стойчо Раданов. В областта на двете китки има пръски кръв. В стомаха, червата, мозъка, черния дроб и кръвта са открити антистенокардин и антидепресанти. Това е старателно пазена тайна, защото се оказва, че вътрешно деликатният Кашев едва е понасял семейство Живкови и редовно е бил в депресия. Според негови приближени той се страхувал да не изгуби благоволението на Първия и едва е издържал на напрежението.

Антидепресанти са открити и в кръвта на друг ВИП труп, заведен под № 1062. Приживе номерът е носел името Андрей Карлов Луканов. Бивш министър-председател на България, прострелян на 2 октомври 1996 г. пред дома си на столичната ул. “Латинка”.
Неговата експертиза е подписана от трима лекари и е направена в респектиращото присъствие на следовател и прокурор.

“При огледа и аутопсията са установени 4 огнестрелни рани, трите от които “тежки”, пише проф. Раданов. Един от куршумите, изстреляни от 1,5-2,5 м разстояние, е заседнал в подкожието на дясната слепоочна област. Останалите - в гръдния кош. Стомахът му бил празен, което не е деформирало трупа с излишни газове.”

Луканов страда от хипертонична болест също като ген. Кашев. Той е с уголемено сърце, хипертрофия на лявата камера, първично сгърчени бъбреци, атеросклероза, тлъстинно изменена задстомашна жлеза, уголемена простата, разширени пикочопроводи – тоест, потенциален пътник за оня свят. Така си помислили съдебните медици, но при последващи разговори станало ясно, че Луканов е бил истински “мачо”, безотказна сексмашина, който

можел да се докаже с любима жена до 30 пъти на ден!

При него са открити и сраствания в коремната кухина след прекарана тежка операция, за която никой не бил чувал дотогава.

Пред широката публика всемогъщият Луканов демонстрираше прекрасно здраве и добро настроение. След смъртта му медиците разбират, че той е бил почти развалина, и очевидно не е живеел никак здравословно. Фатални за живота му се оказали куршумите в аортата, пораженията в черния дроб, както и острата кръвозагуба.

“Смъртта е настъпила моментално. Луканов не се е мъчил в адски болки, тъй като изстрелите са произведени от професионалист, който е действал със заглушител и е стрелял през дрехата си”, категоричен е проф. Раданов.

За разлика от левия политик, поетът Гео Милев е живял с адски болки, след като гениалността му е била отключена от... парче граната. До тези изводи стига проф. Раданов. На 28 април 1917 г. Гео е ранен на фронта при Дойран. Бомбата отнася част от дясната половина на челната и ябълчната кост, както и дясното око.

След публикуването на поемата “Септември” в сп. “Пламък” Гео Милев е арестуван и даден под съд. На 14 май 1925 г. е осъден на 1 година затвор условно, 20 хил. лв. глоба и лишаване от граждански и политически права за 2 години. След което изчезва. Според официалните записки е станал жертва на “неотговорни фактори”. Поне така казват на разтревоженото му семейство от полицията.
През 1954 г. останките му са намерени заедно с костите на още сто и трима в ямите край Илиянския форт в покрайнините на София. Патоанатомите разпознават Гео Милев по изкуственото око. В архивите е вписан като череп № 17. Останките са извадени в присъствието на полковник от ДС.

Скелетът му като че ли бил вграден в стените на кладенец.

Край него имало тиранти, фуркети, порцеланова кукла... Кости на още 54 души в кладенеца и яма с останки на още 18 човешки тела са открити край него. Те били със счупени долни челюсти, разпарчетосани черепи, следи от зверски изтезания – прободни наранявания с ножове, пирони, саби. Нечовешка жестокост! Някои са били доубити с лопати. Трупът на поета е бил увит в чувал от зебло. Пръстта била запълнила мястото на изваденото му око. Патолозите констатирали с изненада, че дясната част на мозъка му не е покрита с черепна кост и приживе Гео е имал мозъчни пулсации, които вероятно са водели до зверски главоболия. Предполага се, че точно те са отключили литературния му талант и невероятната му работоспособност.

Поетът е трябвало да пази главата си от резки движения и удари. В мозъка му можело да се бръкне с пръст! Спуснатата му коса е покривала не само изкуственото око, но и оголения мозък. Намереният череп №17 е бил без десни предни зъби, изгубени при сбиване още преди екзекуцията. В Германия му сложили очна протеза, но тя била неудобна за носене и той я заменил с друга, по-лека, закупена в София. Именно това око си е сложил, когато го арестували. Покрай изследването на череп №17 патолозите установили, че много от заровените в Илиянския форт са удушавани чрез телени примки, ръцете на някои били вързани с бодлива тел. Труповете е трябвало да бъдат изгорени, но пещите не стигнали за толкова много жертви.

Ванина ЗДРАВКОВА /  http://www.blitz.bg

Откриха мемориал в памет на сестри Белнейски

Професор Раданов „само - убит“ като Татяна Титянова

Смъртта на Емин замириса на случая ”Белнейски”

Папакочев: Виновните са недосегаеми

Свинаров: Тайните служби ръководят държавата

Смъртта на Ахмед Емин - коментарите (ОБЗОР)

Съдебните експерти отказват аутопсия на Раданов! Слух за убийство на професора

Топсъдебен експерт намерен обесен на катерушка

Сестрите Белнейски са прегазени от кола

Съдебният лекар: Смъртта на Чората е насилствена!

 


Сходни връзки

Секретните аутопсии на недосегаемите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди