изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:21 EEST
Полицаи освиркаха министъра си    
Новини

Освирквания се чуха по адрес на вътрешния министър Цветан Цветанов. Както бе обещал, той дойде на полицейския протест, започнал в 12 часа пред Народния театър в столицата. При появяването си, той бе посрещнат с „ууу" от част от протестиращите.



Той подчерта, че никой от българските полицаи не е дошъл да защитава партийни интереси. Пихме вода, пушихме, колеги, усетихте ли положителна промяна от това, обърна се той към събралото се множество. В един глас полицаите му отговориха - не.

Попов заяви, че сега полицаите ще говорят ясно и високо, като три са големите групи проблеми на служителите на вътрешното ведомство.

Първият проблем е социалният диалог между политическото ръководство и служителите. От този диалог резултатите са минимални и закъсняват, изтъкна Валентин Попов.

Вторият проблем е материално-техническото осигуряване на служителите. Не е редно служителите на МВР да плащат за консумативи.

Третият проблем е материалното благополучие на полицаите.

Тази година чуваме, че заплатите ни трябва да намалеят, заяви Валентин Попов, като подчерта, че полицаите са с ограничени права.
Те нямат право на колективен трудов договор, за всяко извънслужебно пътуване трябва да информират ръководството на МВР.

Полицаи и пожарникари загиват при изпълнение на служебните си задължения, заяви Попов, а множеството на колене почете паметта на загиналите полицаи и пожарникари.

Солидарни сме и всички ние сме против отнемането на нашите малко социални придобивки, заяви от своя страна и Любомир Еленков от синдиката на пожарникарите.

По думите му огнеборците са поставени в състояние на оцеляване, а автомобилите им са в лошо техническо състояние.

С бурни аплаузи българските полицаи приветстваха колегите си от Румъния, които дойдоха да ги подкрепят на днешния протест пред Народния театър „Иван Вазов".


20-ти март е ден на национални протести не само на служителите на реда, но и на данъчни, военни и други държавни служители, недоволни от антикризисната политика на правителството и основно от идеята те сами да си плащат здравните вноски.

Два часа преди началото на протеста, пред Народния театър „Иван Вазов" вече имаше издигната сцена, от която звучаха патриотични песни като „Боят настана, тупкат сърца ни".

Всички зелени площи отпред са оградени с полицейски ленти, за да не могат протестиращите да газят тревата. Сериозно затруднява провеждането на митинга ледената пързалка, която заема голяма площ на лощада пред театъра.

По дърветата са разлепени плакати с исканията на полицейския синдикат - административна реформа, равнопоставеност на всички служители, подобряване на материално-техническа база.

В левия край на градинката, откъм страната на паркинга към Националната художествена галерия, още от 10 часа вече се бяха събрали около 200-300 служители от други сфери на държавната администрация - служители на Националната агенция по приходи и.т.н.
Те пиеха студена вода, подражавайки на един от първите протести на полицаите.

Край театъра има и засилено полицейско присъствие - униформени служители на реда, които охраняват протестиращите си колеги.

"Да върнем МВР на хората!" е мотото на митинга. Столичната община е съгласувала проявата, която е обявена като "събрание на открито".

Поводът за поредния протест е идеята на кабинета държавните служители да започнат да си плащат осигуровките, поемани им до момента от държавата.
Това ще намали заплатите с около 12 процента.

http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

Полицаи освиркаха министъра си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди