изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:48 EEST
Скинари атакуваха гей-парад в Пазарджик    
Новини
До физически сблъсък се стигна още в началото на днешния протест на младежката организация на "Лесбийки, гейове, би- и транссексуални - действие", съобщи Дарик. Демонстрацията от шестима гейове и лесбийки бе атакувана изненадващо от група момчета с бръснати глави и черни дрехи, които твърдяха, че са се събрали в центъра на Пазарджик, за да изразят мълчаливо позицията си в подкрепа на Наредбата за обществения ред на Общината.


Антидемонстрантите бяха над 100. Двама от мъжете бяха закопчани с белезници от униформените, които бяха ръководени лично от шефа на пазарджишката областна полицейска дирекция комисар Стоян Стоянов. При сблъсъка няма пострадали и от двете страни.

Хората с различна сексуална ориентация, които дойдоха от столицата в центъра на Пазарджик, разположиха на площад "Константин Величков" три бели празни транспаранта, на които започнаха да изписват членове от българската Конституция и Хартата за правата на човека, в подкрепа на искането си за промяна на Наредбата за обществения ред. Текстът забранява изразяването на сексуална и друга ориентация на обществени места.

Антидемонстрантите скандираха "Вън от Пазарджик", "Отидете в Уганда, изроди" и "Никой не ви иска, скапаняци". Ден преди протеста, лидерът на партия “Български национален протест" в Пазарджик Атанас Кръстев заяви, че хора на организацията ще присъстват мълчаливо на протеста и той ще бъде мирен. Днес от администрацията на Пазарджик отрекоха да са давали разрешение на партията за провеждане на контрапротест. Никой обаче от демонстрантите не призна, че членува в партията.

Текстът в пазарджишката наредба за обществения ред е единственият в цялата страна, който дискриминира правата и свободите на хората с различна сексуална ориентация, според лидера на младежката гей-организация Марко Марков. Тя е атакувана пред комисията по дискриминация, която трябва да се произнесе тази сряда. dir.bg
 


Сходни връзки

Скинари атакуваха гей-парад в Пазарджик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.90 секунди