изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:38 EEST
Газова бутилка се взриви в центъра на Велико Търново, 10 обгорени и ранени    
НовиниВзрив разтърси центъра на Велико Търново в 18.20 часа тази вечер. След първоначалната суматоха се оказа, че газова бутилка се е възпламенила в павилион за пиле на грил. Очевидци са видели окървавени лица, но за жертви не се съобщава.

Взривът е бил в магазин на главната улица срещу театъра и причината е изтичащ газ от неизправна газова бутилка, съобщи говорителят на областна дирекция на МВР. След обгазяване на помещението газът се е възпламенил от намиращия се вътре грил.

Пожарът е потушен бързо, но стъклата на околните магазини са изпочупени от взривната вълна, включително на театъра и на заведенията в сградата.

Десет души са в болница с първа степен обгаряния след експлозията. Няма опасност за живота им.

Някои са с рани по тялото и главата, които ще наложат хирургическа намеса, но няма пациенти в тежко състояние, каза директорът на болницата във Велико Търново д-р Даниел Илиев.

Взривната вълна е разрушила напълно два магазина за хранителни стоки срещу театъра във Велико Търново, чиято фасада също е пострадала. Отнесени са витрините на магазин за облекло, прозорците на съседна банка, както и на жилищни сгради наоколо. Участъкът от главната улица пред театъра е осеяна с изпочупени стъкла и отломки.

/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Газова бутилка се взриви в центъра на Велико Търново, 10 обгорени и ранени | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди