изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:55 EEST
Тройната коалиция излъгала бизнеса с над 2 милиарда, Бойко въвежда данък "лукс"    
Новини
   Има държавни болници със средни заплати от по 32 хил. лв. на месец, обяви премиерът. Бизнесът е бил подведен да сключи договори, за които няма пари. В нарушение на Закона за бюджета на чл. 79, предишното правителство е сключило договор в размер на 2 млрд. 158 млн. И президентът, и бившият премиер казват "платете ", а в същото време бизнесът е бил подведен, сключил е договори, теглил е заеми. И сега чака да му дадем. Тези пари ги няма в нашия бюджет.


Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на пресконференция в сградата на Министерски съвет след работно заседание на правителството за антикризисните мерки.

"Продължаваме работата над 47 – 48 мерки, които сме сложили на масата. За по-голямата част от тях имаме съгласие и в момента правим разчетите как да направим така, че хем да не развалим бюджет 2010 и в същото време - как да излезем от този капан, в който сме поставени. Следва пакет от мерки, от които по по-важните от тях имаме съгласие. Само ще ги щрихирам – това са мерки, които касаят срока до 2011 година. Заплатата на премиера трябва да бъде таван за държавните служители. Има държавни болници, където има средни заплати от 32 хил. лв. на месец", каза премиерът и обяви, че по всяка вероятност ще бъде въведен данък "лукс".

"Пипаме големите заплати, големите имоти, за да може по време на криза солидарно да понесем тежестта", обясни Борисов и уточни, че данък "лукс" е само върху определен вид имущество – автомобили над 150 хил. коня, жилищна площ над 250 квадратни метра. Предвижда се още - данък върху лихвата на депозит над 100 хил. лв., данък върху частни самолети, яхти.

Премиерът обяви, че в момента фискалният резерв е 6,5 млрд. и това гарантира стабилност на борда, на лева и на държавата. "Аз съм казал: Строеж на метрото, завода за боклук, магистрали "Марица", "Струма", Дунав мост ІІ, бързи концесии, приватизация, която задължително минава през борсата", завърши Бойко Борисов. /БЛИЦ

ФОРУМ 2: КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ "ГРЪЦКИЯ СЦЕНАРИЙ" В БЪЛГАРИЯ?

 


Сходни връзки

Тройната коалиция излъгала бизнеса с над 2 милиарда, Бойко въвежда данък "лукс" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Тройната коалиция излъгала бизнеса с над 2 милиарда, Бойко въвежда данък "лукс"
Автор: Anonymous да 2010-03-21 @ 19:57 EET
ами вие елате и в добрич да проверите бюджета как кметицата и с какво плаща кредите си а да не говорим колко вече се е замогнала на гърбът на герб че и другите покрай нея !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди