изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:46 EET
Борисов удря богатите. Ще плащат данък "лукс"    
Политика

   Данък "Лукс" и таван на заплатите на държавните служители са част от антикризисните мерките, които правителството обсъжда днес. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на извънредна пресконференция в Министерския съвет, предаде БТА. Той уточни, че данък "лукс" е само върху определен вид имущество – автомобили над 150 конски сили, жилищна площ над 250 квадратни метра. Предвижда се още данък върху лихвата на депозит над 100 хил. лв., данък върху частни самолети и яхти.



Мерките, които се обсъждат, ще позволят да не пипаме осигуровките до края на 2011 г., каза премиерътСближените позиции между работодатели и синдикати са показател, че нещата са сериозни, заяви Данев при представяне на общият пакет от мерки на работодатели и синдикати

Данък "Лукс" и таван на заплатите на държавните служители са част от антикризисните мерките, които правителството обсъжда днес. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на извънредна пресконференция в Министерския съвет, предаде БТА.

Пипаме големите заплати, големите имоти, за да може по време на криза солидарно да понесем тежестта, каза премиерът, цитиран от Фокус.

Той уточни, че данък "лукс" е само върху определен вид имущество – автомобили над 150 конски сили, жилищна площ над 250 квадратни метра. Предвижда се още данък върху лихвата на депозит над 100 хил. лв., данък върху частни самолети и яхти.

Работещите пенсионери ще плащат данък осигуровки само върху допълнителното възнаграждение, а не върху пенсиите, обясни той.

Мерките, които се обсъждат, ще позволят да не пипаме осигуровките до края на 2011 г., допълни Борисов. Правителството няма да променя и плоския данък.

Премиерът заяви, че ще даде на прокурор договори и анекси за около 2.1 млрд. лв., подписани от предишното правителство, за които не е имало предвидени пари в бюджета.

Строеж на метрото, завода за боклук, магистрали "Марица", "Струма", Дунав мост ІІ, бързи концесии, приватизация, която задължително минава през борсата - това са нашите приоритети, посочи Борисов.

Според прогнозите на управляващите, България ще може да излезе от кризата до края на 2011 г.

На въпрос, свързан с изнесената информация от вестник "Труд", че Ахмед Доган е взел 1,5 млн. хонорар за "Цанков камък", и попитан дали това е морално, Борисов посочи: „Оставям на вашите читатели да преценяват, кое законно, кое е морално. Аз се придържам към тактиката това, което съм го внесъл в прокуратурата, да не го коментирам. Също по "Белене", сега и по Закона за бюджета. Аз истински съжалявам, че не е реагирано навреме", каза Борисов.

Паралелно с пресконференцията в МС работодателите и синдикатите представят общия си пакет от 50 мерки срещу кризата.

Горчив консенсус?

Сближените позиции между работодатели и синдикати са показател, че нещата са сериозни, заяви председателят на БСК Божидар Данев при представянето на пакета.

Същото заключение направи по-рано днес в предаването "Неделя 150" на БНР Димитър Манолов, вицепрезидент на КТ „Подкрепа". Той съобщи, че имат учудващ консенсус с работодателите този по антикризисните мерки, което говори, че нещата в държавата са изключително лоши.

При представянето на мерките стана ясно още, че работодателите, синдикатите и правителството са се договорили социалните осигуровки да не се намаляват повече до края на 2011 г.

Основният смисъл на антикризисните мерки е да се върне идеята, че икономическата система е в състояние на управляемост, каза при среща на синдикални и работодателски организации Иво Прокопиев, председател на КРИБ.

Тези радикални идеи, които изцяло сменят данъчната философия оставят впечатление, че няма посока, в която страната да върви, коментира той предложението от вчера на социалния министър временно да се премахне плоския данък.

По думите на Прокопиев, България може би никога повече няма да бъде в годините на възход, като 2007 и 2008 г.

Както вече съобщихме, по-късно днес трите страни (работодатели, синдикати и правителство) трябва да обсъдят предложенията си на обща среща в сградата на КНСБ, на която ще присъстват премиерът и финансовият министър Симеон Дянков.

http://business.actualno.com

Тройната коалиция излъгала бизнеса с над 2 милиарда, Бойко въвежда данък "лукс"

 


Сходни връзки

Борисов удря богатите. Ще плащат данък "лукс" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди