изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:24 EEST
ЗОВАТ НИ ДА ПОДКРЕПИМ "ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА"    
ЕкологияОт пресслужбата на областната администрация в Добрич съобщават, че областният управител Желязко Желязков отправя апел към добруджанци да подкрепят световната екоинициатива за разумно и икономично използване на електроенергията, като се включат в кампанията "Часът на Земята", която ще се проведе на 27 март.

Инициативата се организира за четвърта поред година, като в събота всеки, който проявява загриженост към  проблемите на опазването на околната среда и "здравето" на планетата, трябва да спре осветлението за 1 час от 20.30 ч.
От пресслужбата на администрацията, допълват, че изразяват подкрепа към призива на световната природозащитна организация WWF за политика на разумно и икономично използване на електроенергията. В тази връзка в сградата ще бъдат изключени всички елсистеми, с изключение на тези, които осигуряват непрекъсваемост на работния  процес на 27 март /събота/ в 20.30ч. Губернаторът отправя апел към служителите в администрацията да се включат в инициативата.
По информация на организаторите на световната инициатива, през този час около 1 милиард души в 1000 града по света ще угасят осветлението в жилищни и обществени сгради, като акт на противодействие на глобалното затопляне, добавят от пресслужбата.
 


Сходни връзки

ЗОВАТ НИ ДА ПОДКРЕПИМ "ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди