изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 20:19 EEST
НА ПАЗАРА МОЖЕ ДА СЕ КУПИ КУТИЯ ЦИГАРИ ЗА 2.50 ЛВ., ЧЕ И ПО-ЕВТИНО    
Общество Търговци уж предимно на чорапи по пазара в Добрич предлагат контрабандни цигари за по 2.50 лв. кутията, установи проверка на вестника. "Дистрибуторите" на акцизните продукти изобщо не се притесняват да хвалят стоката си и не се боят, че могат да налетят на данъчен инспектор. Като предимство изтъкват, че пише "тобако" на кутията, което било сигурна гаранция, че са производство на "Булгартабак", само дето са по-евтини от тези по магазините. Ако пък наблизо се завърти и друг търговец на цигари, тутакси цената на кутията папироси пада, дори и до 2.30 лв., защото има конкуренция.


Хората си купуват от контрабандните цигари, защото свитите им доходи не им позволяват да си купят кутия редовно произведени цигари. Чудно е къде са всъщност държавните органи - данъчни служители, полиция, митници и защо и как става така, че по пазарите в градовете масово мургави търговци продават цигари, на чийто кутии изрично е написано "за продажба само в безмитни зони". Може би пък, кооперативните пазари са вече част от безмитните зони на страната...
Дали няма да е по-ефикасно да напълним дупката на бюджета, като наистина се справяме с противозаконните прояви ефективно, вместо да бъде съставен поредният антикризисен план, който изтърсва като брашнян чувал и без друго пробития семеен бюджет на всеки един българин. Но това са въпроси, които едва ли ще намерят отговор, защото в България керванът си върви, а кучетата си лаят и вече 20 години демокрация с нищо не са променили житие-битието ни и обикновения човек в тази държава е и ще бъде Андрешкото на Европа.
 


Сходни връзки

НА ПАЗАРА МОЖЕ ДА СЕ КУПИ КУТИЯ ЦИГАРИ ЗА 2.50 ЛВ., ЧЕ И ПО-ЕВТИНО | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НА ПАЗАРА МОЖЕ ДА СЕ КУПИ КУТИЯ ЦИГАРИ ЗА 2.50 ЛВ., ЧЕ И ПО-ЕВТИНО
Автор: Anonymous да 2010-03-29 @ 21:34 EEST
ами ще ви кажа как  митничарите  играят със  циганите  които си траят  и така си прибират паричките  защо  ние  българите непродаваме  защото  няма да си траиме  а циганите  са били винаги   в далаверата !
НА ПАЗАРА МОЖЕ ДА СЕ КУПИ КУТИЯ ЦИГАРИ ЗА 2.50 ЛВ., ЧЕ И ПО-ЕВТИНО
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 09:44 EEST
Кво лошо има да си купуваме по евтини цигарки.Не всеки може да си позволи 4.50 лв. за кутия в момента, така че отиваш на Битака и си вземаш за 2.30 лв. , но без бандеролче........ няма пари народа, до цигарите ли опряхте?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди