изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:13 EEST
БОЙ НА СТАДИОНА ПРЕКРАТИ МАЧА ЛОКО /МЗ/ - ЦСКА ПРИ 1:0    
Спорт
Юношата на Левски Исмаил Иса вкара в 61-ата минута, "червени" фенове хвърлят камъни по играчите и централния сектор на стадиона. Очаква се "армейците" да загубят служебно и да бъдат лишени от домакинство за 3 мача


Срещата между Локо (Мездра) и ЦСКА бе прекратена от съдията Ивайло Стоянов в 65-ата минута при резултат 1:0. Единственото попадение вкара Исмаил Иса в 61-ата минута, след като засече центриране от корнер на Страти Илиев. След гола агитката на ЦСКА прескочи оградата, нахлу на терена и започна да хвърля камъни по всички играчи, а най-близо до епицентъра на събитието бяха Иван Караджов и Костадин Стоянов. Камъни залетяха и по централната трибуна на местния стадион, където се намираха босовете на двата клуба и редица ВИП-гости.

Ултрасите бяха провокирани от голмайстора Иса, който им показа неприлични жестове след гола. Охранителната фирма се справи първоначално, но четири минути по-късно последва ново нахлуване. Цялата агитка - над 1500 души, слезе на терена и се запъти към тази на Локомотив. Последваха сбивания, няколко огради и седалки бяха изкъртени, а охранителите гледаха и не успяваха да се намесят. Изплашените до смърт футболисти с пребледнели лица се скриха в съблекалните.

Пет минути след началото на ексцесиите пристигнаха няколко автомобила с полицаи, които се справиха със ситуацията.

Срещата бе охранявана от частна фирма, защото домакините от Мездра определят таксите на полицията като прекалено високи.

Очаква се да бъде присъдена служебна победа с 4:0 на Локомотив, а ЦСКА да отнесе тежко наказание -  много солена парична глоба и лишаване от домакинство за няколко срещи.

В Дисциплинарния правилник на БФС, чл. 37, т. "В", пише следното:. "При навлизане на публика на игралното поле, спиране на играта, с последствие и прекратяване на срещата санкцията е 3 мача лишаване от домакинство и 15 000 лева глоба.

Това означава, че двубоят с Пирин от 20-ия кръг на "А" група в сряда ще се играе извън София.

Подобен инцинент имаше и на финала за купата на България между ЦСКА и Черно море през 2006 година. Тогава мачът, състоял се на Националния стадион "Васил Левски", отново беше охраняван от частна фирма. Фенове на ЦСКА нахлуха в сектор с варненски запалянковци и пак се заформи меле. Част от зрителите слязоха на терена, но бързо напуснаха и мачът се доигра.
Този път в Мездра обаче ексцесиите бяха далеч по-големи. В резултат на хвърлените камъни, някои от които с доста голям размер, има двама леко ранени зрители.

Три от децата, гонещи топките, пък се оплакаха, че са останали без якета и мобилни телефони. "В тази суматоха не разбрахме как ни обраха. Бях си оставил якето на земята, но после не успях да го намеря. Вътре в единия от джобовете ми беше мобилният ми телефон", оплака се едно от момчетата.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

БОЙ НА СТАДИОНА ПРЕКРАТИ МАЧА ЛОКО /МЗ/ - ЦСКА ПРИ 1:0 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди