изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:29 EEST
Правителствена мисия в Катар и Кувейт търси инвеститори в инфраструктура    
Новини Министърът на транспорта Александър Цветков съобщи, че ще предложи на двете страни местни компании да участват в концесионирането на летищата в Русе и Пловдив. Освен това ще се търси и инвеститор в строителството на втори мост на река Дунав при Силистра - Кълъраш.

Разговори с потенциални инвеститори в различни инфраструктурни проекти, подобряване на бизнес средата, сътрудничество в областта на отбраната и енергетиката са основните акценти в официална визита на премиера Бойко Борисов и министри в Катар и Кувейт. Посещението ще продължи до 24 март.

Министърът на транспорта Александър Цветков съобщи, че ще предложи на двете страни местни компании да участват в концесионирането на летищата в Русе и Пловдив. Освен това ще се търси и инвеститор в строителството на втори мост на река Дунав при Силистра - Кълъраш.

Министърът на икономиката Трайчо Трайков ще договаря сътрудничеството при изграждането на нова инфраструктура и доставки на втечнен газ от Катар. Ще бъдат разгледани и възможностите за бъдещи доставки по море на компресиран природен газ от Катар за България и региона на Югоизточна Европа, включително с участието на трети страни, съобщиха още от ведомството.

В делегацията са включени още министърът на външните работи Николай Младенов и министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев.

В програмата на премиера Борисов са предвидени срещи с катарския министър-председател шейх Хамад бин Джасем бин Джабер ал Тани и със заместник-емира и престолонаследник на Катар – шейх Тамим бин Хамад ал Тани. Министрите от българската делегация ще имат срещи с ресорните си колеги.

На 24 март Борисов ще се срещне с кувейтския премиер шейх Насър ал Мохамед ал Ахмед ал Сабах и с емира – шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер ал Сабах. Предвиден е разговор и с председателя на парламента на Кувейт.  http://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

Правителствена мисия в Катар и Кувейт търси инвеститори в инфраструктура | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди