изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:15 EEST
Катар се интересува от наши лекари    
По света Катар проявява интерес към сътрудничество с български медицински лица - лекари и медицински сестри. Това е една от темите, които ще бъдат обсъдени в рамките на посещението на премиера Бойко Борисов в Катар и Кувейт, което започва днес. Заедно с премиера за Катар пътува и директорът на ВМА генерал Стоян Тонев. Той потвърди за интереса на Катар към наши лекари, като уточни, че става въпрос по-специално за изграждане на спешни медицински центрове.

Предварителни разговори са водени вече както за професионална помощ при организацията на такива спешни центрове, така и за работа на лекари и медицински сестри в самите центрове в страната, обясни Тонев, цитиран от БНР.

В състава на българската делегация, която заминава за Катар и Кувейт, са министърът на външните работи Николай Младенов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.

Основна цел на посещението е активизиране на сътрудничеството в областта на икономиката, енергетиката и инвестициите, а също и в сферата на отбраната.

В програмата на премиера Бойко Борисов са предвидени срещи с катарския министър-председател шейх Хамад Бин Джасем Бин Джабер ал Тани и със заместник-емира и престолонаследник на Държавата Катар - шейх Тамим бин Хамад ал Тани. Министрите от българската делегация също ще проведат срещи с ресорните им колеги в Държавата Катар. http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

Катар се интересува от наши лекари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди