изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:31 EEST
Масово секат гори в Тервелско    
НовиниДесетки дървета около тервелските села Мали извор и Божан са били изсечени през последния месец, алармираха граждани. Гората, която е на около половин километър от двете села, била на път да изчезне. „Докато резачките се вихрят, по 20-30 тира чакат на опашка, за да бъдат натоварени. Гората вече е на привършване", обясни собственичка на къща в едно от селата. По думите й , това се е случвало всеки ден в периода от 15 февруари до 15 март.

Били отрязани десетки акации и дъбови дървета. Сред местните се говорело, че акацията се изнасяла за Румъния. „Тези дървета сме ги засаждали преди много години, ние хората от селото. Правехме зелени пояси, но от тях вече нищо не е останало", обясни жената.

„Ако сечта е законна, дърветата, които се режат, трябва да са маркирани и процесът да се наблюдава от служител на горското", обясни Ивайло Кондов от Регионалната дирекция по горите във Варна, след като бе запознат за случая.

Той се нае да извърши проверка, но уточни, че сечта може и да не е незаконна, а да е залегнала в одобрения годишен план на дирекцията за ползване на дървесината. Когато няма позволително за сеч, практиката била дърварите да режат по тъмно, а камионите да се крият от хорските очи. Само проверка обаче щяла да установи със сигурност правомерна ли е сечта в Тервелско. http://news.varna24.bg

 


Сходни връзки

Масово секат гори в Тервелско | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди