изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:23 EEST
ПЪТНИ ПОЛИЦАИ ПРОЧИСТИХА УЛИЦИТЕ В ДОБРИЧ    
Ред и сигурностНад 170 неправилно паркирани коли са установени само за ден. Голяма част от улиците на Добрич през последните няколко дни бяха прочистени от неправилно паркирали автомобили, граждани споделиха, че никога не са ги виждали толкова чисти. Това стана в рамките на полицейска операция на "Пътна полиция", за която НДТ писа. Тя бе проведена на територията на Добрич, в нея бяха включени и полицейски служители от районните управление от цялата Добричка област. 



Проверките са за спазване на Закона за движение по пътищата с акцент върху неправилното паркиране, каза пред журналисти Тодор Петков от "Пътна полиция". Те се извършват от 12 полицейски поста, разположени в централната част на Добрич и по един по ул. "Димитър Ковачев" и в ЖК "Христо Ботев. Правят се и снимки на спрените не където трябва коли и на базата на тях водачите ще бъдат глобени. За първите два дни от операцията са направени 80 фотоса. 175 нарушения, свързани с правилата за паркиране, са установени пък за ден - в четвъртък.  Освен тези нарушения, проверяващите са засекли и един неправоспособен водач, както и пиян шофьор в 10.30 часа - с 1,5 промила. Резултатите от операцията ще бъдат отчетени в понеделник. 
Представители на медиите бяха поканени от ОД на МВР и се включиха в акцията в петък. Един от постовете бе разположен на ул. "Отец Паисий" - в близост до клуб "Бакарди". В момента на пристигането на журналистите нарушенията, свързани с неправилно паркиране, бяха три. На единия от водачите представителите на реда съставиха фиш, а на другите два автомобила бяха направени снимки, тъй като шофьорите им липсваха. Заради кола, спряна на спирка, се наложи маршрутката да спре на завоя. Глобата за неправилно паркиране е 20 лева, разказаха пред представители на медиите патрулиращите полицаи. По думите им, добричлии са започнали вече да са дисциплинирани по отношение на поставянето на предпазни колани, дори и на задните седалки.
Друг полицейски пост бе на ул. "Страцин". Патрулиращите - от РУ на МВР в Албена, казаха, че водачите много бързо са разбрали за акцията и заловените от тях нарушители са твърде малко. Първия ден са били десетина, във втория - един, а в третия - от 7 до 10.30 часа по улицата нямаше спряла нито една кола. На улицата има три знака, забраняващи спирането, посочи Здравко Арменчев, който м. г. бе обявен за пътен полицай на годината. "Видимо е, че има ефект от операцията" - допълни той. НДТ
 


Сходни връзки

ПЪТНИ ПОЛИЦАИ ПРОЧИСТИХА УЛИЦИТЕ В ДОБРИЧ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПЪТНИ ПОЛИЦАИ ПРОЧИСТИХА УЛИЦИТЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-03-22 @ 16:01 EET

Някаой пак не е "в час". "Бакарди" е намира на кръстовището между Трети март, 25-ти Септември и Гурко. Отец Пасиий е доста по-нататък. Или Бакарди е единствения значем обещкт в района 5и затова е даден като ориентир!

А какво ще кажете за кръстовището на Любен Каравелов с Кирил и Методий до У-ще Славейков

Спят ли господата полицаи или просто така им е удобно?

От паркираните автомобили се ограничава видимостта и се създава реална опасност. Естествено, намиращият се по-рано там забранителен знак, вече е изчезнал незнайно как?

ПЪТНИ ПОЛИЦАИ ПРОЧИСТИХА УЛИЦИТЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-03-22 @ 23:32 EET

Елате да  видите  по  ул. Хр.Ботев човек  не  може давърви по  тротоаразащото  са заети  от  паркирани  коли. Сутрин човек простонеможге дамине . А  движението  сутрин  е  натоварено и  изчакваме колите  движещи  се  по  улицата  за да  продължим  за  работа. хКъде  спи Автомобилна   инспекция  а  да  не  говорим  за  дежурните  коли на  Полицията тя вечер  като  паркират между  блоковете и  спят поцяла  вечер . Елате сутрин  рано към 6.00 часа и  ги  вижте тия на които  е  повереноопазванетона  хората .

 

ПЪТНИ ПОЛИЦАИ ПРОЧИСТИХА УЛИЦИТЕ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-03-23 @ 22:48 EET
Всяко чудо за три дни, а този път и три не продължи. Елате и вижте пак какво е...:))))

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди