изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:52 EEST
ЗАСАДИХА 8 БОРЧЕТА В С. СТОЖЕР - ПО СЛУЧАЙ 111 ГОДИНИ ЗЕМЕДЕЛСКО ДВИЖЕНИЕ    
ПолитикаОсем борчета по случай 111 години земеделско движение в България бяха засадени в добруджанското село Стожер в неделя, 21 март.


На тази дата в селото преди 111 г. се поставят основите на организираното земеделско движение в страната. Десетки местни жители, гости и граждани дойдоха пред паметната плоча в Стожер - да почетат първите земеделски деятели на България. Свещеници, начело с отец Геврасий, отслужиха панахида в памет на първооснователите земеделци. Зам.-председателят на областното настоятелство на Земеделския народен съюз /ЗНС/ Дико Иванов изтъкна заслугата на тези българи за просперитета на страната ни преди повече от век и по-късно. Благодарение труда и на родолюбивата политика на земеделците България неведнъж е преодолявала кризи, катастрофи и препятствия в миналото. Датата 21 март ще бъде ежегодно чествана в с.Стожер, след като точно преди година на това място признателните добруджанци поставиха паметната плоча.
Като член на Европейската народна партия днес ЗНС е сред най-голямото и влиятелно мнозинство в Европейския съюз, отбеляза председателят на областното настоятелство на съюза Стелиян Стоянов. Отговорността пред паметта на първите радетели за обединено земеделство и днешните проблеми предполагат и налагат много общи усилия и съпричастие за по-успешното  европейско бъдеще на България.
На паметната плоча в селото бяха поднесени венци. Местните народни певици изпълниха добруджански песни. Честването на 111-годишнината от обединено земеделско движение завърши с хоро на селския площад на с. Стожер.


 


Сходни връзки

ЗАСАДИХА 8 БОРЧЕТА В С. СТОЖЕР - ПО СЛУЧАЙ 111 ГОДИНИ ЗЕМЕДЕЛСКО ДВИЖЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди