изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:19 EET
ОБЩИНИТЕ ЩЕ СЪБИРАТ И ДАНЪК "ЛУКС"    
Новини
Предложеният вчера от правителството данък "Лукс" ще представлява увеличаване на скалата на данък "Сгради" и на данъка върху автомобилите, които са местни данъци. Това уточни днес вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред журналисти, предаде БТА.


По думите му от този данък се очакват „хубави приходи”, цитира го и "Фокус".

Вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че правителството ще включи в пакета антикризисни мерки данък "Лукс" за притежаването на определено имущество - например автомобили над 150 конски сили и над 3000 кубика, яхти, жилища над 250 кв. м.

Дали парите ще влизат в общините или в националния бюджет, няма значение, пак ще бъде помощ, коментира вицепремиерът. Той не посочи колко точно приходи ще постъпят по този начин в бюджета, но отбеляза, че правителството очаква добър резултат.

Запитан за данъка, свързан с амнистията за нерегламентирани доходи, Дянков отговори, че от данъка се очаква хубав ефект, но повече информация ще има след Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Той посочи, че останалите 20% от антикризисните мерки, за които няма консенсус между синдикати и работодатели, включват по-иновативни идеи, но не като нови иновации, а идеи, които досега не са били чувани. Той даде за пример предложението за по-активната дейност на Българската банка за развитие. Сред идеите е и част от емисионната дейност да премине през банката.

За първи път от началото на прехода в България сега има възможност за създаване на честен бизнес. Това заяви по-рано Симеон Дянков на откриването на инициативата "Мениджър за един ден" на организацията "Джуниър Ачийвмънт", предаде БТА.
Честният мениджмънт сега има много по-голямо място, отколкото в предишните години, посочи той.

"В началните години на прехода това да си мениджър и предприемач е ставало по странен начин - ако си бил агент на Държавна сигурност или партиен деец. След този период идва ред на корупционното предприемачество - да подкупим държавата, за да си вземем държавни поръчки", добави министърът.

Той каза, че освен АЕЦ "Белене" и "Цанков камък", има още хиляди подобни примери.

"За да има честно мениджърство, трябва да бъдат създадени условия от правителството", отбеляза Дянков и добави, че сегашното правителство дава възможност за честен мениджмънт.
По думите му това е най-добрият период в съвременната история на България, в който ще може да се прави бизнес по честен начин.

Дянков обяви, че днес "министър за един ден" на финансите ще бъде Цветелина Христова - ученичка в 11 клас на Професионална гимназия „Асен Златаров“ във Видин. Вечерта тя ще рапортува за взетите решения, добави той.   dir.bg

 


Сходни връзки

ОБЩИНИТЕ ЩЕ СЪБИРАТ И ДАНЪК "ЛУКС" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди