изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:25 EET
Цветанов: Ако ДПС смята, че НЕК не е държавна, нещо не са на ясно    
Новини

Договорът по проекта „Цанков камък" се обезпечава от Националната електрическа компания /НЕК/, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, като допълни, че вероятно в ДПС не са наясно със случая. Цветанов коментира случая заради информацията на Движението за консултантския договор на Ахмед Доган по проекта. Ето какво още каза вътрешният министър за проекта „Цанков камък" и „Белене":



„Всичко, свързано с „Цанков камък", както и с АЕЦ „Белене", е в справката, която ще бъде изпратена в прокуратурата, оттам ще се вземат и ще се начертаят необходимите последващи действия. „Цанков камък" се изпълнява по проект и плащането на парите по проекта са от НЕК. Ако ДПС смята, че НЕК не е държавна компания, нещо не са на ясно. Плащането на тези пари и тези големи разходи, които са направени и които предстои да бъдат направени за завършването на този обект, естествено, че тази събираемост и плащането на тези заеми ще бъде с повишаване, може би с предложения, които ще бъдат направени от Националната електрическа компания за повишаване на цената, за да може да се намерят тези средства и да бъдат платени. Не е луд този, който яде баницата, а е луд този, който му я дава".

Цветан Цветанов съобщи още, че страната ни е усвоила 100 процента от парите по Шенген: „Ние сме усвоили 100 процента от парите, отпуснати от Европейската комисия по Шенген. В тази връзка искам да кажа, че с решение на Министерски съвет и ангажимента, който имаме като национална политика както на правителството, така и на Министерство на вътрешните работи беше отпуснато национално финансиране по Шенген в размер на 56 млн. лв. Всички тези пари ще бъдат достатъчни, за да можем да изпълним абсолютно всички критерии и разчетите, които са направени по месеци и по дни, за да можем до края на 2010 година да покрием изцяло критериите, които са заложени към България".

В отговор на въпрос дали тази седмица вицепремиерът ще се срещне с ВСС, Цветанов уточни, че не може да си разваля програмата, за да се срещне с магистратите. http://www.dariknews.bg

 


Сходни връзки

Цветанов: Ако ДПС смята, че НЕК не е държавна, нещо не са на ясно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди