изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:29 EET
Правителството се готви да одере още една кожа от обикновените хора: ДДС става 22%?    
Новини
В пакета от антикризисни мерки се съдържа и предложение ДДС да бъде увеличен с 2 процентни пункта, съобщи синдикалният експерт от КТ "Подкрепа" Мика Зайкова пред "Хоризонт".  Това означава ставката да стане 22%. Предлага се мярката да важи за една година. Очаква се това да донесе приходи за 540 млн. лв. Все още няма официално потвърждение на новината за вдигане на ДДС.


От данък "Лукс" се очакват 150 млн. лв. По-рано днес финансовият министър Симеон Дянков обяви, че това ще е местен данък. По всяка вероятност той ще влезе в сила от 1 май тази година.

Според Зайкова, синдикатите са получили мерките буквално преди минути.
Сред антикризисните мерки за бюджетни икономии, които правителството предвижда, има и такива, които ще доведат до намаляване на заплати, ако не бъдат извършени съкращения. Според Мика Зайкова, няма конкретно намерение да не се променят цените на тока, парното, газта и водата. По-рано днес друг синдикален представител - заместник-председателят на КНСБ Пламен Димитров, обяви, че сред радикалните мерки влиза и замразяване на държавно регулираните цени.

В пакета от мерки на правителството е предвидена и приватизация на “Топлофикация“-София и Националния дворец на културата, обяви Мика Зайкова.

Утре Симеон Дянков ще обсъди пакета антикризисни мерки с работодателските организации. В срещата-дискусия ще участват представители на Асоциацията на Банките в България, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата, Българския съюз на частните предприемачи “Възраждане”, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Съюза за стопанска инициатива, други представители на неправителствения сектор и народни представители. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Правителството се готви да одере още една кожа от обикновените хора: ДДС става 22%? | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Правителството се готви да одере още една кожа от обикновените хора: ДДС става 22%?
Автор: Anonymous да 2010-03-22 @ 18:58 EET

Баф ма а му! Тея полудяха. ДДС е ценообразуващ данък и повишаването му ще доведе до увеличаване на цените. При сегашният финансов ступор, обхванал обществото, няма как да стане трайно увеличение на търговските обороти, че да може търговците да свалят нормата на печалбата.

В период на икономическа стагнация да вдигаш цените е все едно нищо да не правиш. Цените по време на криза винаги се вдигат заради дефицита на пазара и липсата на равновесие между търсене и предлагане.

Правителството се готви да одере още една кожа от обикновените хора: ДДС става 22%?
Автор: Anonymous да 2010-03-23 @ 04:41 EET
A zashto pravitelstvoto ne se seti blagorodno na namali zaplatite si sys po 10%????
Правителството се готви да одере още една кожа от обикновените хора: ДДС става 22%?
Автор: Anonymous да 2010-03-23 @ 07:16 EET
ЕИИИИИХОРА..............МНОГО СМЕ ПРОСТИЧКИИИ.....САМОСА ЧУДЯТ ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ С КВО ДА НИ СУРВАКАТ ...АМИ Я СА ЗАМИСЛЕТЕ БРЕ ХОРА ДОКОГА ЩЕ ГО ТРАЕМ ТОВА МИ ТИ ИЗДЕВАТЕЛСТВО НАД НАС ОБИКНОВЕННИТЕ ЧОВЕЦИ ....


Правителството се готви да одере още една кожа от обикновените хора: ДДС става 22%?
Автор: Anonymous да 2010-03-24 @ 17:42 EET

      Че то останаха ли кожи?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди