изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:38 EEST
ПЕДАГОГ ОТ ДОБРИЧ ПРЕДСТАВИ БЪЛГАРИЯ НА СЕМИНАР В ШВЕЦИЯ    
ОбразованиеТова е директорът на Частната профилирана гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев" - Светла Иванова


Тя е била единственият български представител на семинар за професионално обучение с участието на 80 директори на средни училища от цяла Европа, провел се в град Гьотеборг, Швеция. Целта е била участниците да се запознаят с онлайн инструментите за работа в т. нар. eTwinning портал, както и с добри практики и работещи проекти по тази програма.  Директорът на гимназия "Райко Цончев" Светла Иванова е участвала в различни работни групи и споделила опита, който имат в гимназията по програма "Леонардо да Винчи" и eTwinning проектите, в които участват учениците. Тя е осъществила ценни контакти със средни държавни и частни училища и гимназии от различни европейски страни.
ЕTwinning е подпрограма на програма Коменски, чиято цел е осигуряване на възможност за учениците от цяла Европа да работят по свои проекти с подкрепата на преподаватели по различни предмети, използвайки Интернет и информационните технологии. Комуникацията се осъществява виртуално чрез размяна на презентации, видео клипове, снимки и дори с видео конференции между училищата-партньори, обединени от една обща идея, реализирана като проект. Порталът eTwinning дава възможност без да се влагат средства, тъй като Интернет и компютри има във всяко европейско училище, да се осъществят контакти между ученици и преподаватели или директори на съответните училища.
 


Сходни връзки

ПЕДАГОГ ОТ ДОБРИЧ ПРЕДСТАВИ БЪЛГАРИЯ НА СЕМИНАР В ШВЕЦИЯ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПЕДАГОГ ОТ ДОБРИЧ ПРЕДСТАВИ БЪЛГАРИЯ НА СЕМИНАР В ШВЕЦИЯ
Автор: Anonymous да 2010-03-23 @ 11:47 EET
БРАВО НА СВЕТЛЕТО!ТЯ БЕШЕ В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ.МНОГО ДОБЪР ПЕДАГОГ Е ,А СЪЩО И КАТО ЧОВЕК.РАБОТИ ДЪЛГО ВРЕМЕ В ОУ"БАЧО КИРО".БРАВОА СВЕТЛЕ!
ПЕДАГОГ ОТ ДОБРИЧ ПРЕДСТАВИ БЪЛГАРИЯ НА СЕМИНАР В ШВЕЦИЯ
Автор: Anonymous да 2010-03-24 @ 16:34 EET
Браво на такива директори!!!А какво да кажат за самозванката от ОУ''Христо Смирненски''?!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди