изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:25 EEST
КАВАРНА ЧРЕЗ ПРОЕКТ ПОДОБРИ УЧИЛИЩНАТА СРЕДА    
НовиниВ Каварна се проведе заключителна информационна среща по проект, реализиран от кметството за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна инфраструктура, която ще допринесе за устойчиво местно развитие. Проектът бе финансиран по ОП "Регионално развитие", като стойността му е 999 940.34 лв. Това съобщиха от пресслужбата на морското кметство, като унточняват, че на заключителната среща са присъствали учители, ученици и родители от двете училища - СОУ "Стефан Караджа" и ОУ "Йордан Йовков", където бе реализиран той.

Целта му бе подобряване на някои основни елементи на образователната инфраструктура в общината, което да доведе до подобряване на качеството на живот и работната среда с по-добър достъп до основни услуги, като образованието, и нови възможности за повишена регионална конкурентноспособност и устойчиво развитие на община Каварна. Специфична цел на проекта е да се подобри и модернизира образователната инфраструктура на територията на община, като в резултат на реализацията му е обновена спортната база на двете най-големи общински училища в Каварна - ОУ "Йордан Йовков" и СОУ "Стефан Караджа". Учебните заведения са разположени в общ училищен двор и обновяването на спортната им инфраструктура облагодетелства 1 162 възпитаници на учебните заведения, останалите 368 ученици в града, както и населението в активна възраст в Каварна.
Двете школа в резултат на проекта вече имат модерни и безопасни открити спортни игрища с монтирани спортни съоръжения - едно футболно, две баскетболни, едно волейболно и едно мултифункционално игрище /с възможности за тенис на корт, хандбал, волейбол и мини футбол/. Изградена е обща писта за лека атлетика, където се провеждат спортни занимания на класове и от двете училища. Положена е нова модерна изкуствена настилка върху външните спортни площадки, а около откритите спортни съоръжения е изградена нова ограда. Ремонтирани и обновени са три спортни салона, поставена е външна топлоизолация, във всички спортни салони и зали в двете учебни заведения има вентилационни и климатични инсталации.
В СОУ "Стефан Караджа" помещения са преустроени в зала за фитнес - с обща площ 230 кв. м, като тя е оборудвана с 13 уреда, нужни за ползотворното протичане на предвидените часове по физическо. При отчета на проекта се отбелязва още, че реализацията му дава дава възможност да бъдат въведени в учебния план на училищата  програми за обучение на нови спортове в часовете по физическо възпитание (СИП)-фитнес, тенис  и др. Основната цел на община Каварна е да създава висок и повишаващ се жизнен стандарт за гражданите си, добавят от кметството, като допълват, че качественото образование гарантира просперитет, даващ основание за икономически оптимизъм. Привличането и задържането на младежите в училище ще доведе до редуциране на процента на безработните с ниско образование и без квалификация или специалност, категорични са от морското кметство.
 


Сходни връзки

КАВАРНА ЧРЕЗ ПРОЕКТ ПОДОБРИ УЧИЛИЩНАТА СРЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди