изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:34 EEST
Румен Петков прогнозира предсрочни избори    
Политика В България ще има предсрочни избори, прогнозира в Червен бряг народният представител от Коалиция за България Румен Петков. "Няма посока, в която управляващите да не са си отворили фронт на недоволство - учители, лекари, пенсионерите, служителите в правоохранителната и правораздавателната система, служителите в сферата на сигурността", подчерта Петков.

По думите му, има скрита нетърпимост към правителството и тя е по-тежка от тази през 1996-1997 година. Според народния представител най-заинтересовани от предсрочни избори са ГЕРБ, защото са изправени пред катастрофа.

Петков е категоричен, че в момента единствената политическа сила, която е подготвена за предсрочни избори, е ДПС, но не пожела да коментира причините за това. Той обаче не скри, че това не важи за БСП.

Румен Петков почерта, че и ГЕРБ не е в цветущо състояние, има достатъчно вътрешни проблеми и напрежения. Дали под влияние на улицата, или вследствие на стремежа на ГЕРБ да се самосъхрани, предсрочни избори ще има, категоричен бе Румен Петков.

Според него такива избори ще са изключително вредни за страната. За изминалите девет месеца на своето управление ГЕРБ показаха, че за тях няма национална кауза, а властта е самоцел, допълни народният представител.

Остава усещането, че правителството прави всичко възможно проектът АЕЦ Белене да не получи своето развитие. Това опасение на опозицията сподели пред плевенските медии депутатът от Коалиция за България Румен Петков.

По думите му, в публичното пространство се говорят неща, които не са истина. За пореден път се размахват едни милиони без някой да си е направил труда наистина да направи сериозен анализ за инвестиционната политика на територията на площадката на АЕЦ Белене от рестартирането на проекта до момента на преустановявяне на активната работа, каза депутатът.

Той подчерта, че датата 31 март, когато трябваше да приключи преговорния процес между двете правителства, наближава и посланията, които излизат от представители на българското правителство са изключително тревожни.

"На първо място, разбира се, е министър Трайчо Трайков. То не бяха 600 милиона, не бяха 800 милиона, то не бяха - няма да има държавни гаранции и т.н. За да има яснота трябва да подчертая, че и досега, когато е бил търсен стратегически инвеститор, не е бил поставян въпроса за държавни гаранции. Този въпрос не е стоял. Когато преди 2 години се провеждаше конкурса за определяне на стратегически инвеститор, както казах в него не просто не са предвиждани държавни гаранции, нещо повече - от участниците в конкурса се е искало да представят своя премия за българската държава затова, че ще бъдат определени за стратегически инвеститори в този проект", каза Петков.

По думите му конкурсът е спечелен от немската RWE, тъй като именно те са предложили около 500 милиона евро премия за българската държава, затова, че са определени за стратегически инвеститор в проекта Белене. "Приказките днес са крайно несериозни и безотговорни и са част от общото противопоставяне на правителството на стратегическите енергийни проекти, с което мисля, че България ще мине много, много назад", е мнението на депутата.

Според него има опасност България да излезе от картата на сериозните енергийни държави и да се върне в положение от преди 4-5 години, което е твърде незавидно и то в условията на криза. "Не съм далече от мисълта да считам, че представители на правителството се опитват да водят задкулисни разговори с руската страна за спирането на проекта", сподели още Петков.

По думите му, трябва да е пределно ясно, че ако проектът не бъде реализиран, основната вина ще бъде на това правителство. Това ще бъде изключително тежък удар за Плевен и региона като цяло. Ръстът на безработицата в тези общините от Плевенска област ще се вдигне неимоверно. Така, че основният потърпевш ще бъде държавата ни, но като цяло най-тежко ударът ще бъде възприет в Плевен.
Ръководството на вътрешното министерство трябва да бъде подкрепено в усилията му за борба с организираната престъпност, но нека не забравяме, че реален резултат има, когато има влезли в сила присъди. Така коментира днес последните няколко акции на МВР бившият вътрешен министър Румен Петков.

Той предупреди и за допускането на някои грешки, първата от които е позволяване на коментари и оценки за работата на съда. "Според мен трябва да има една много по-висока степен на внимателна подготовка на тези операции и достигане на крайния резултат, който е необходим на обществото", каза Румен Петков. Според него, не бива да се допуска обяснителен режим между институциите, защото прочита на това в очите на обществото и бандитите, е един - те не могат да се търпят помежду си и не им е до истинските престъпници.

Вторият неблагоприятен прочит на такива отношения, ще е в Брюксел и у партньорите на страната ни. "Като общество нямаме интерес да поставяме под агресия определени институции", беше категоричен бившият вътрешен министър.

http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Румен Петков прогнозира предсрочни избори | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Румен Петков прогнозира предсрочни избори
Автор: Anonymous да 2010-03-23 @ 20:27 EET
Стой си в черупката некадърник
Румен Петков прогнозира предсрочни избори
Автор: Anonymous да 2010-03-23 @ 21:23 EET
То бива, бива цинизъм,но  това е върха, на предходните двама,   герберът дава съвет,да използват по-рационално, цвестистия български език!
Румен Петков прогнозира предсрочни избори
Автор: Anonymous да 2010-03-24 @ 17:08 EET

   Прогнозата ще се сбъдне, без цар и без господар, ако така продължават тия некадърници!

Румен Петков прогнозира предсрочни избори
Автор: Anonymous да 2010-03-24 @ 17:24 EET
Без цар, без господар, но с другар?.................хахахахахаха........Колко сте елементарни!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди