изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:31 EEST
Който понесе новото ДДС, ще го рекламират    
Политика
 На всеки един час ми докладват как вървят преговорите с партньорите по антикризисните мерки. В неделя се разбрахме до сряда да намерим общите мерки и да накараме държавата най-плавно да излезе от кризата.


Това каза пред български журналисти в Катар премиерът Бойко Борисов във връзка с преговорите на правителството с работодателите и синдикатите по пакета антикризисни мерки, предаде "Фокус".

На въпрос за повишаването на ДДС Борисов отговори, че са се разбрали със синдикати и работодатели да го коментират, когато има общо съгласие (на заседанието на Тристранния съвет по-рано днес стана ясно, че въпросът ще се дискутира утре - бел.ред.).

"Това е „задължителна възможност”. Ще режем заплатите, ще режем администрацията, ще намаляваме бюджетните разходи, данъкът „Лукс” – всички тези мерки ще работят. Без да се повиши ДДС, няма как да се излезе от ситуацията. Като временна мярка, най-далеч – до края на 2012 г., трябва да се направи и това. Ако държавата тръгне да излиза от кризата, ще намалим данъка", категоричен е Борисов.

Той посочи, че фирмите, които не вдигнат цените след повишаването на ДДС, може да получат безплатна реклама в националните медии.

"Ако искат българите, за година и половина мисля, че ще успея да измъкна държавата от блатото. Стягаме се, работим, търпим. Ако не – другите (вероятно има предвид предишното правителство - бел.ред.) са готови да си продължават далаверата", каза още министър-председателят, цитиран от "Фокус".

Той гарантира, че до година и половина България ще стане уважавана страна в Брюксел и в Европа.
"Ако аз не направя това, което искат, ще ни накарат отвън да го направим, като Гърция. Нека покажем, че сме нация сами", коментира Борисов.

Защо допуснахте „Цанков камък” да стане един милиард, АЕЦ „Белене” – да стане два милиарда... фактът, че всички ние сме проспали четири години, сега всички солидарно ще си понесем отговорността като нация. Всички имаме вина, и вие също. Ще плащаме, всички солидарно. Защо не питахте Тройната коалиция за това, което прави – с тези думи Борисов се обърна към журналистите.

ГЕРБ три–четири години работи и печели изборите без никакви субсидии. След като искаме солидарност, трябва да намалим и съм „за” да намалим субсидиите на политическите партии (антикризисна мярка, възприета от социалните партньори - бел.ред.).
Включително и заплатите – и на Министерски съвет, и в Народното събрание, и на парламента.  dir.bg

ДДС ВСЕ ПАК ЩЕ СЕ ВДИГНЕ НА 22 %, ЩОМ КАТО И ПРЕМИЕРЪТ Б. БОРИСОВ ИЗРАЗИ ПОДКРЕПАТА СИ ОТ ДОХА  

 


Сходни връзки

Който понесе новото ДДС, ще го рекламират | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Който понесе новото ДДС, ще го рекламират
Автор: Anonymous да 2010-03-24 @ 08:34 EET
Бат бойко ти от социализма само това ли научи солидарно ще носим отговорността защото единично друг се е облажил май от тези дето са се облажили си и ти? В демократичните държави всеки носи отговорност за това дето е свършил докато не го разберете няма да стане
Който понесе новото ДДС, ще го рекламират
Автор: Anonymous да 2010-03-24 @ 09:21 EET
Щом няма ефективна съдебна система няма смисъл от реформи ,съдебната система е основата на всяка държава трябва да ти е ясно , кажи ми как ще напълниш буре без дъно , просто още никой не е успял.Няма човек в съдебната система който да не е корумпиран.Законите са писани за да се защитават крадците и бандитите, защото в парламента бяха те и са писани за тях не за защита на правосъдието.Системата е сгрешена и пълна с вируси, трябва форматиране и преинсталиране на съдебната система, лесно е но му трябва качествен програмист.
Който понесе новото ДДС, ще го рекламират
Автор: Anonymous да 2010-03-24 @ 10:18 EET
ДДС все пак ще се вдигне, ама, ако народа се дигне??????

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди