изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:41 EEST
Висш магистрат съпричестен към “Октопод”-а    
Ред и сигурност Високопоставен човек в съдебната система изплува като свързан с организираната престъпна група. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в предаването "Тази сутрин" на бТВ.

Този човек е много активна част от съдебната система, категоричен бе Цветанов. Знам много, но мога малко да говоря, каза обаче МВР-шефът. Той призна, че е премълчавал много неща, които знае. Високопоставен човек в съдебната система е съпричастен към лица, свързани с проведените операции октопод и наглите, обяви Цветанов. Компетентните органи знаят класифицираната информация, когато започне процес по определена разработка. МВР-шефът обаче отказа да назове кой е този човек. На въпрос дали този високопоставен магистрат работи в София, той каза - в България работи този високопоставен магистрат.
Цветанов уточни, че на процеса ще стане ясно кой е този високопоставен магистрат. Говорим за лице, което е съпричастно към лица, свързани с операциите, не е важно да ли се е облагодетелствал или не, а че попада в обкръжението на такива хора.

Тежка е ситуацията и затова съм дипломатичен. Това лице ще бъде разкрито по време на съдебен процес, когато ще бъдат гледани съответните мерки. Всичко това е важно и тревожно и затова критиките от ЕК са съвсем състоятелни, коментира още той.
По думите му докладът на ЕК дава реалната представа днес в държавата и е отчетено желанието за промяна, което липсваше във всеки доклад досега.

Вярвам, че съдебната система, чувайки критиките от ЕК, няма да насочва енергия към вътрешния министър, а да се концентрира какво трябва да направи на база критиките, коментира още Цветанов. Той обяви, че когато намери време, ще отида на среща с Висшия съдебен съвет, но че това няма да е в четвъртък. Утре имаме заседание на МС, ще бъдат дискутирани и антикризисните мерки и смятам, че е по-важно да съм на правителственото заседание, но смятам, че има какво да им кажа на ВСС и има и те какво да ми кажат.
Аз давам само конкретни примери, не давам оценка за съдия. 95% от редовите съдии ме подкрепят, заяви още Цветанов. /БЛИЦ

Цветан Цветанов: При „Лапачите” говорим за злоупотреби за около над 10 милиона лева

24 март 2010 | 09:04 | Агенция "Фокус"
 
София. При „Лапачите” говорим за злоупотреби за около над 10 милиона лева. В годините назад има много такива структури, които източват хазната и държавата просто с контролните органи не е направила необходимото, за да го ограничи. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов. Винаги съм казвал, че най-актуалната антикризисна мярка това е да ограничим източването, да ограничим корупцията и да бъдем много по-ефективни срещу организираната престъпност, с ефективни присъди, естествено, допълни той. Групата на „Лапачите” не се различава от тази, която беше преди три седмици, където беше задържана група във Велико Търново, и преди месец-месец и половина, която беше задържана в Габрово, заяви Цветанов. Това са си хора и група лица, които учредяват някакви фирми, започват или с фиктивен внос-износ, или с кухи фирми, които ползват Булстат, специално както е за тази групичка, и по този начин ощетяват държавата, трупат сериозни финансови ресурси, които им позволяват може би да разплащат на някой от контролните органи, уточни вицепремиерът. Работим и по разследване на версията за покровителство на престъпниците от страна на някои контролни органи, каза още Цветан Цветанов.

ОЩЕ ЗА "ОКТОПОД"-А

 


Сходни връзки

Висш магистрат съпричестен към “Октопод”-а | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.39 секунди