изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:39 EEST
КМЕТСТВОТО - ОТЛИЧЕНО ЗА ОБНОВЕНОТО УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ    
НовиниОбщина Добрич е номинирана и отличена в двугодишното издание на европейската програма „Зелена светлина" като успешен партньор от България за 2010 г., съобщиха от кметството.

През 2008 г. общината се присъедини към тази европейска инициатива, отчитайки постигнатите резултати от обновеното улично осветление. "Зелена светлина" е доброволна програма, при която частни и публични организации поемат ангажимент към Европейската комисия да модернизират съществуващото осветление на техните обекти и да проектират нови инсталации с използване на енергийно ефективна осветителна техника. Като партньор на инициативата, община Добрич работи за достигането на основната цел на програмата - намаляване на потреблението на енергия, а оттам и в борбата против глобалното затопляне, изпълнявайки проекти за енергийна ефективност в осветителните системи и разпространяване на информация за ползите от енергоефективното осветление сред своите граждани.
 


Сходни връзки

КМЕТСТВОТО - ОТЛИЧЕНО ЗА ОБНОВЕНОТО УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди