изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:57 EEST
ДОБРИЧ - НАЙ–ДОБРА ОБЩИНА НА УСТОЙЧИВАТА ЕНЕРГИЯ    
НовиниС първа европейска награда за своята стратегическа политика в областта на енергийната ефективност е удостоена община Добрич, съобщи вчера кметът Детелина Николова.


Призът се присъжда от европейската мрежа за енергийна ефективност Енержи Сите за най-добри постижения в резултат на проекта “Управление на енергията в общините - МОДЕЛ”. Церемонията по връчване на наградите ще се проведе тази седмица в Брюксел, по време на Европейската седмица на устойчивата енергия. Общината в Добрич, заедно с други български и европейски градове, е участвала във  второто издание на международния конкурс за наградата на проект „Управление на енергията в общините - МОДЕЛ”. Той стартира в началото на 2008 година, когато - чрез националния координатор за България - ЕкоЕнергия, се присъединиха седем български общини, сред които и Добрич. Те решиха да бъдат новаторски и творчески в областта на използването на енергията и повишаването на енергийната ефективност, за да подобрят качеството на живот на своите жители. За да станат МОДЕЛИ за своите граждани, те предприеха следните конкретни стъпки за енергийни спестявания, като организираха енергийно звено в рамките на общинската администрация; разработиха дългосрочна общинска енергийна програма, както и краткосрочни планове за действие и инвестиционни програми; откриха финансови механизми за конкретни инвестиции; подобриха комуникацията по енергийните въпроси, чрез организирането на Общински дни на интелигентната енергия.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ - НАЙ–ДОБРА ОБЩИНА НА УСТОЙЧИВАТА ЕНЕРГИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди