изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:21 EEST
БСП бори кризата с идеите на Алексей Петров    
Политика
В кулоарите на парламента депутатът от Коалиция за България Антон Кутев настоя парите на големите държавни структури да се прехвърлят от СИБанк, чийто шеф на надзора е Цветелина Бориславова в Българската банка за развитие (ББР). Става въпрос за авоарите на НОИ, НАП, Агенция „Митници", МВР и други.


Така държавната банка щяла да натрупа финансов ресурс, който да раздава на малкия и средния бизнес като нисколихвени кредити. Тази идея напълно се покрива с предложеното в известното писмо на Алексей Петров като председател на ССИ до финансовото министерство.

Трактора свърза ареста си именно с идеите, развити в писмото. По думите му то съдържало модел за намаляване на лихвите от банковата система, а това според него е засегнало интересите на някои банки. Всъщност става дума тъкмо за наливане на ресурс в ББР и раздаването му с по-ниски лихви. След като такова писмо от името на Петров не бе открито в министерството на Дянков, се оказа, че то е изпратено от името на Съюза за стопанска инициатива и подписано от Трактора като изпълнителен директор на съюза. След повторна справка от МФ информираха, че такова писмо има и го приемат „за сведение".

Пред „Вевести", на въпрос защо БСП прокарва идеите на известния арестант, Антон Кутев отговори, че не е специалист и не е запознат с писмото, но такива идеи имали и профсъюзите, така че не виждал нищо нередно в предложението./БЛИЦ
 


Сходни връзки

БСП бори кризата с идеите на Алексей Петров | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БСП бори кризата с идеите на Алексей Петров
Автор: Anonymous да 2010-03-25 @ 09:36 EET

Този сам казва че не е специалист а дава акъл какво да се прави. Те такива като него и българският Айнщайн А.Доган са консултирали бившите управляващи и са ни докарали на този хал. Сега - хаос в икономиката, където и да посегнеш има само дългове. Не знам за другите но от тази партия винаги се намира някой който ръмжи и негодува когато вижда че са му дръпнали кокала.

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди