изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:00 EEST
"ЖИЛФОНД-ИНВЕСТ" ЕООД ЧЕСТВА 60 ГОДИНИ    
НовиниЗа юбилея, въпреки кризата, общинското търговско дружество отчита печалба от 94 хил. лв.

На нарочна пресконференция вчера управителят на "Жилфонд-инвест" ЕООД Илия Михайлов, заедно с главния счетовотидел на дружеството Васил Атанасов, представиха резултатите на фирмата в навечерието на честването от колектива и приятелите му на 60-годишния юбилей. Заедно с това Михайлов представи и автора на книжката "Жилфонд-инвест" ЕООД - 60 години в служба на хората", издадена по повод годишнината - добричкия журналист и почетен жител на града за 2009 г. Йовчо Карамфилов.
Михайлов представи ретроспективно историята на фирмата, за която, благодарение на публицистичния труд на Й. Карамфилов, е ясно, че е създадена на 17 януари 1950 г. "В годините предприятието е претърпяло множество промени, за да стигнем до днес, когато с гордост можем да кажем, че въпреки кризата, се справяме успешно с проблемите. Доказателство за това е, че миналата година приключихме с печалба от 94 хил. лв. и достигнахме оборот от 1 200 хил. лв." - каза И. Михайлов.
Управителят отчете още, че заради затрудненото икономическо състояние се е увеличила сумата на несъбраните наеми, която към момента варира между 50-55 хил. лв., при около 30 хил. лв. несъбрани наеми за същия период на миналата година. Въпреки това, колективът от 30 души прави всичко възможно да събере вземанията от некоректни наематели. "За целта два пъти месечно по утвърдени графици целият колектив обикаля жилищата, които са заети и събираме наемите си" - добави още Михайлов.
Към днешна дата общинската фирма стопанисва 1564 жилищни имота, от които 102 са къщите, и 400 нежилищни. Към вчерашна дата свободните жилища са 7, добави още управителят, като допълни, че списъкът с чакащи за настаняване е над 700 души. "Освен тези 7 свободни жилища, има и 25 свободни предимно боксониери в блока по ул. "Калиакра" 54-1, но те твърде скоро ще бъдат заети" - допълни Михайлов.
 


Сходни връзки

"ЖИЛФОНД-ИНВЕСТ" ЕООД ЧЕСТВА 60 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди