изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:54 EEST
БНБ предупреди БСП да не вреди на банковата система    
Новини Българската народна банка предупреди партийните централи да не използват в нападките помежду си никоя от българските банки. Повод за съобщението  на централната банка стана предложението на БСП да се отнеме на "Сибанк" правото да извършва преводите към бюджета. Левицата предлага парите да се превеждат чрез държавната Българска банка за развитие, но конкретно спомена единствено "Сибанк", а не всички финансови институции, които обслужват бюджета.

Българската банкова система е ключов фактор за финансовата стабилност на страната, напомни централната банка.

Всеки опит една или друга банка да бъде въвлечена в междупартийни нападки пряко вреди на банковата система, се казва в съобщението на БНБ. Още повече, когато се атакува голяма банка като "Сибанк", с опит на пазара над 15 години, с активи над 2 млрд. лв. и със солиден мажоритарен собственик като KBC груп, авторитетна банково-застрахователна група в Кралство Белгия, посочват оттам.

Според централната банка особено неуместен аргумент за тази атака е, че преместването на бюджетни средства от една в друга банка ще допринесе за кредитирането на малкия и средния бизнес. "Това твърдение показва непознаване на функционирането на банковото посредничество, тъй като всички средства, постъпващи по приходни сметки на бюджетни организации като НАП, Агенция "Митници" и др. са транзитни и в края на работния ден се централизират в сметки на републиканския бюджет в БНБ", посочват оттам.

БНБ обръща внимание, че опитите която и да е банка да бъде въвлечена в полето на междупартийни дебати и други публични политически изяви са особено неуместни в условия на световна икономическа криза.

Новата история на България категорично е доказала, че такива партийни атаки срещу банки никога не са давали добри плодове за страната, напомня БНБ.  http://www.dnevnik.bg

БСП бори кризата с идеите на Алексей Петров

БСП атакува Борисов с ”Пепеляшка” Бориславова

 


Сходни връзки

БНБ предупреди БСП да не вреди на банковата система | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БНБ предупреди БСП да не вреди на банковата система
Автор: Anonymous да 2010-03-24 @ 19:46 EET
Вие не знаете ли , че с Бойко шега не бива, само той може да обвинява!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди