изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:24 EEST
Юзеирови регистрират ОТОМАН на Разпети петък    
Политика
Скандалните братя Юзеирови, които създадоха Мюсюлман-демократичен съюз (МДС) и изградиха паметник на турския воин, ще регистрират партия ОТОМАН на християнския празник Разпети петък.


В интервю за БГЕНС днес Али Юзеиров обясни, че за мюсюлманите всеки петък е свещен и той не е много наясно с християнските празници, съвпадението било случайно. Той се оплака, че и до днес не са ясни причините, заради които им беше отказаха регистрация на МДС, и заяви, че не се отказват от него.

Мисията на новото формирование ОТОМАН е да води към обединение на всички, независимо от религиозната или етническата им принадлежност. Името на новото формирование е абревиатура и означава Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък, обясни Юзеиров.

Учредяването на новата партия ще започне с намаз (молитва) в Томбул джамия - Шумен.

"Нашата главна цел е чрез утвърждаване на толерантността, отговорността и морала като добродетели в обществото, да се гарантира личната свобода на гражданите, да се установи политическа и икономическа стабилност в страната, което да доведе до просперитет на отделната личност, етносите и нацията като цяло", коментира Али Юзеиров.

Според Али Юзеиров новата партия се разграничава от политиките на досега съществуващите български партии. Той обаче смята, че в миналото е бил впечатлен от реплика на премиера Бойко Борисов, който казал: "Бог напред, аз след него". Юзеиров допълни, че не искат конфронтация с никой, а да покажат идентичността си, като обединят всички.

Той каза още, че не са се отказали да строят монументи в страната. Той разказа, че са изградили паметник в село Люблен, отново в частен имот. Той бил подобен на онзи в Славяново и също като него бил съборен. Вторият паметник опасали с бодлива тел в знак на протест, че не е било дадено правото на братята да изразят себе си.

"И от двата съборени паметника липсват железните полумесеци", каза Юзеиров и добави: "Аз си искам полумесеците. Кой ги открадна?".
Според него градежът бил сринат от кмета на селото, който бил от ДПС.

Двамата братя са обвинени в организиране на партия на религиозна основа и едро хулиганство - заради построяването на паметника в Славяново. Навсякъде официално братята Юзеирови се водят с българските си имена.
"Винаги съм твърдял, че България е правова държава и никой не може да е над закона. Това, че има хора, които си мислят, че са над него си е техен проблем", коментира Али Юзеиров разследваното срещу него и брат му.  dir.bg

Учредяват мюсюлманската ОТОМАН

Юзеирови си купуват партийни членове

Юзеирови строят нов паметник на мюсюлманския войн

Мендерес Кунгюн: Юзер Юзеиров сънувал България на три части!

Откраднаха 8000 ЕГН-та от Юзеирови

Събориха паметника на ”незнайния турски воин”

 


Сходни връзки

Юзеирови регистрират ОТОМАН на Разпети петък | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Юзеирови регистрират ОТОМАН на Разпети петък
Автор: Anonymous да 2010-03-25 @ 14:50 EET
Българино,събодисе . Този си търси смърта!
Юзеирови регистрират ОТОМАН на Разпети петък
Автор: Anonymous да 2010-03-25 @ 15:17 EET

А бой де.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди