изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:36 EEST
"БЕРГОН" ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАЗВИВАТ СИВ БИЗНЕС    
НовиниЗа това алармираха представители на "Добруджа кабел" и "Кейбълтел - Евроком"

На нарочна пресконференция вчера представители на кабелните оператори "Добруджа кабел" - Камен Станчев, и на "Кейбълтел - Евроком" - Бистра Костова, за пореден път алармираха, че "Бергон" продължава да развива сив бизнес. "Въпреки осъдителното решение на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/, което е от март м.г., фирмата не е спряла да предлага услуги на пазара в Добрич под себестойност. До момента не е платила и глобата в размер на 20 хил. лв., наложена от КЗК, тъй като обжалваха решението й. От 1 март т.г. 5-членен състав на ВАС обаче потвърди решението на КЗК и в 30-дневен срок нарушителят "Бергон", е длъжен да плати глобата" - това обяви Камен Станчев, като добави, че за продължаващото нарушение - предлагане на услуги под себестойност - интернет и телевизия за по 5, 8 или 16 лв. те са подали нов сигнал до КЗК. "Освен това сме сезирали и офиса на НАП в Добрич, в чийто правомощия е да премине към събиране на глобата" - добави още Станчев. В подкрепа на колегата си Б. Костова от "Кейбълтел - Евроком" добави, че средномесечно двата кабелни оператора регистрират текучество на свои клиенти от порядъка на по 150-200 души. "Ние искаме да развиваме легален бизнес. Плащаме права за излъчване на програми, докато "Бергон" имат само уведомление в Комисията за регулиране на съобщенията за осъществяване на обществени електронни съобщения, което им дава временно право да излъчват тв програми" - каза Костова, като добави, че не е сигурна дали това уведомление е валидно все още. Двата оператора са категорични, че конкурентът им е в сивия сектор на икономиката. В офиса на "Добруджа кабел" техен абонат е заявил, че е сезирал Комисията за защита на потребителите /КЗП/ за това, че без да бъде уведомен е бил включен към "Бергон". В жалбата си до КЗП абонатът е записал, че прибирайки се на 14.01. т.г. у дома, намерил залепен стикер с надпис да си настрои програмите и да се обади в "Бергон". Когато на следващия ден абонатът възроптал от "Бергон" заявили, че включването било "по грешка".
"Добруджа кабел" и "Кейбълтел - Евроком" са категорични, че нелоялната конкуренция пречи на развитието и на техния бизнес, защото с продажбата на услуги под себестойност, легалните оператори не успяват да поддържат мрежата и услугите, които предлагат на нужното качество, от което страдат и лоялните им клиенти.
 


Сходни връзки

"БЕРГОН" ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАЗВИВАТ СИВ БИЗНЕС | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"БЕРГОН" ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАЗВИВАТ СИВ БИЗНЕС
Автор: Anonymous да 2010-03-29 @ 14:54 EEST
Ако "Добруджа кабел" и "Кейбълтел - Евроком" предлагаха добър сигнал на кабелните телевизии може би много добричлии нямаше да се отпишат като абонати от тях,защото и на двете кабеларки сме били абонати,а качество никакво,само дето имахме задължение всеки месец да си плащаме кабелна.Така,че нека си гледат работата и да намерят начин да се преборят с конкуренцията от страна на Бергон.А дотогав нека ни оставят да избираме сами на кого ще бъдем абонати.
"БЕРГОН" ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАЗВИВАТ СИВ БИЗНЕС
Автор: Anonymous да 2010-03-29 @ 16:12 EEST
На сто процента подкрепям преждекоментиралия. Ние също сме били абонати на другите две и точно качеството предлагано от Бергон ме спечели на тяхна страна. Другите кабеларки само знаят да вдигат цените и да се оплакват, нищо не правят за повишаване на качеството на предлаганите услуги.
"БЕРГОН" ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАЗВИВАТ СИВ БИЗНЕС
Автор: Anonymous да 2010-03-29 @ 16:19 EEST
Аз също съм била на двете кабелни телевизии абонат и съм отвратена от качеството на услугите, които ни предлагат - кабелна телевизия и интернет. Сега съм си много добре - имам си булсатком и интернет към линк бг и сама се чудя на себе си как съм стояла и търпяла всичко в добруджа кабел. Радвам се, че се махнах от тях. Те само реват и нищо друго незнаят. То е много хубаво цял ден да стоиш и нищо да не правиш, а после гледаш в канчето на другите, че те има ли повече абонати от тях. Ами замислете се защо е така?
"БЕРГОН" ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАЗВИВАТ СИВ БИЗНЕС
Автор: Anonymous да 2010-03-29 @ 21:42 EEST
аз пък съм за бергон !  при най малкият проблем  не се  случва да ги чакам с дни  момчетата  работят съвестно  и  качествено !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди