изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:12 EET
Една година двама родители не могат да погребат сина си    
Ред и сигурност
11 месеца двама родители не могат да погребат сина си, тъй като разследването на причините за смъртта му се точи. Все още не е направена аутопсия, направени са само три експертизи. Според родителите полицията не разследва случая и предварително е решила, че става въпрос за самоубийство.


Марин и Бистра Димитрови присъстваха на делото за убийството на Стоян Балтов.
След заседанието те споделиха пред медиите, че и техният син, 26-годишният Илиян, също е бил убит.
Бистра Димитрова разказа, че убийството е станало на 22 май миналата година в село Лъга, Етрополско.

По думите й той не се е прибрал през нощта, а от полицията са казали, че не знаят за такъв случай. Илиян не е познавал района, отишъл е там да помага на семейството си за ремонт.

На следващия ден - 23 май - полицията е отишла при родителите с ясната нагласа, че става въпрос за самоубийство - „Имаше готова версия, готов отговор", през сълзи разказа Бистра Димитрова.

След това се разбрало, че колелото му е намерено на един мост, близо до реката. То е било захвърлено и го е намерил случайно човек.
По думите на майката колелото е стояло на открито място и всякакви отпечатъци, които е имало по него, са били заличени. „Всеки можеше да го пипа. Никой не обърна внимание", негодува майката. Тя не знае и дори дали са направени снимки по време на разследването.

Мостът, на който е намерено колелото, е висок около 5 метра. Всички от селото казват, че ако момчето е паднало, реката няма как да отнесе тялото, ако човек падне, той би починал на място заради камъните и праговете.

Следобед двамата със съпруга й сами тръгват по поречието на реката да търсят тялото на сина си. Бащата го открива първи - видял го е легнал на един голям плосък камък.
„За нас версията е тази: Той е отишъл да купи цигари, говорихме с магазинерката и тя помни. После той е бил убит", допълва Бистра Димитрова.

Бащата разказва, че когато видял сина си, главата му е била сцепена. По думите му дори и само от този удар Илиян най-вероятно е изпаднал в безсъзнание.
Марин Димитров каза още, че по тялото на синя му е имало наранявания. Става въпрос за тежки травми, които по всяка вероятност са причинени от удари с метални тръби, сочи експертизата.

„Всичко това говори, че той е нападнат от няколко човека, а не от един", категоричен е Марин Димитров.
Аутопсия все още не е направена, направени са три предварителни експертизи. Родителите смятат, че никой не е очаквал да потърсят отговорност, а от полицията смятали, че те ще повярват на версията за самоубийство.

Бистра Димитрова разказа, че предния ден са провеждали предизборна кампания в селото. „Дадоха им да ядат и да пият и на другия ден още не бяха изтрезнели", спомня си майката.

Марин Димитров е категоричен, че е крайно време всичко да излезе наяве и допълни, че от самото начало фактите се прикриват.

По думите на майката семейството й с много връзки е успяло да проследи, че телефонът на Илиян се предава от ръка на ръка между циганите в селото.
Те са поискали разпечатка на телефонните разговори, която обаче не им е била предоставена.

Тялото на Илиян се намира в хладилна камера и все още не е погребано.
/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Една година двама родители не могат да погребат сина си | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Една година двама родители не могат да погребат сина си
Автор: Anonymous да 2010-03-29 @ 13:48 EEST
е ако някой беше крал овца  досега  да бяха го осъдели  ама  то  нали става  на въпрос за човек   а колко струва един  човешки живот пред една овца  !  нямам  думи  !
Една година двама родители не могат да погребат сина си
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 19:05 EEST
скъпи родители  ако  вашият  ИЛИЯН  беше извършил  престъпление  досега  да беше  в  кауша  а циганите  в нашата  страна  са на почит   и най вече  навсякаде  големите са с цеганите !
Една година двама родители не могат да погребат сина си
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 19:08 EEST
е ако  беше жив и бяха му намерили  1 гр  хероин  цялата  полиция  щеше   да   снима  ама  нали  е убит  е що пък  вече  го няма  !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди