изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:27 EEST
ДЕЦА СЪБИРАТ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЗА АПАРАТУРА ЗА НЕДОНОСЕНИ БЕБЕТА    
НовиниЗа подпомагане на отделението за новородени в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич ще се използват събраните тази година средства в инициативата „Жълти стотинки”.

Това обявиха инициаторите от сдружение „Клуб Милосърдие, Съпричастност, Напредък” пред ученици от Добрич.
На представянето присъстваха още кметът Детелина Николова, зам.-кметът Камелия Койчева, зам.-изпълнителният директор на МБАЛ-Добрич д-р Емилия Баева и д-р Галя Бодичева от „Ротари клуб”.
Стотинките, които тази година ще се съберат, ще се използват за закупуване на монитори с кислородна сатурация за недоносените бебета. По този начин ще може безкръвно да се проследява количеството на кислород в кръвта на бебетата. Отделението има 27 легла, а годишно през него преминават 1500 бебета, от които 12 на сто са недоносени.
Веселина Цакова от сдружението каза, че идеята за кампанията е взаимствана от акция под патронажа на бившата първа дама на Франция Бернадет Ширак. С такава акция там вече е построена и болница. Досега у нас са подпомагани две болници в София. В първата година са били събрани 4100 лева, а през миналата година сумата е била 5300 лева за ІІ САГБАЛ „Шейново” АД за закупуването на реанимационни маси за новородени. Средствата вече са предадени. Предстои да бъдат доставени масите. От кметството в Добрич се ангажираха каси за събиране на стотинки да има при всички публични прояви, организирани от общината.
 


Сходни връзки

ДЕЦА СЪБИРАТ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЗА АПАРАТУРА ЗА НЕДОНОСЕНИ БЕБЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди