изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:12 EEST
60 000 лева месечно взема шефът на Пирогов    
Здраве

Шефът на Пирогов доц. Димитър Раденовски получава месечна заплата от 60 000 лева, съобщи Utre.bg, като се позовава на вътрешен източник. В същото време от болницата официално съобщиха, че средната заплата за 2009 г. там е била 962.50 лв. и заплатата на директора на Пирогов, която се равнява на четири средни брутни работни заплати, следователно би трябвало да е 3 850 лева. Тя обаче е в пъти по-висока



„Всички заплати на служителите - от санитарите до директора, се формират, както във всяко търговско дружество - плаща се за реално извършена дейност", се заявява в съобщение на болницата "Пирогов" по "повод появилите се в публичното пространство твърдения за високи заплати на лекари".

Самият доц. Раденовски беше признал преди време пред в. Труд, че не е „бедният добър чичо доктор" и е „сравнително богат човек".

И не единствен.

На вчерашното заседание на Министерски съвет бяла цитирани фантастични месечни заплати на шефове на болници и авиодиспечери. "В десетина държавни болници около 10-15 души са получавали до 20 000 лева месечно", съобщи министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев. Според него това се отнасяло за около 150 доктори в лечебни заведения с интервенционална кардиология като "Св. Екатерина" в София, "Св. Георги" в Пловдив, "Св. Марина" във Варна.

Конкретно отново за "Пирогов" беше съобщено, че са били заделени 60 000 лева за банкет, нещо, което от болницата категорично отрекоха.

http://profit.bg

 


Сходни връзки

60 000 лева месечно взема шефът на Пирогов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди