изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:22 EEST
НА БЛАГОВЕЩЕНИЕ: БЕЗДЕТНИ СЕМЕЙСТВА - С НОВА НАДЕЖДА ЗА РОЖБА    
ЗдравеБлага вест получиха вчера - на светлия празник Благовещение, семейства с репродуктивни проблеми от Добрич - на светлия християнски празник Благовещение - в Добрич отвори врати Консултативен кабинет по ин витро.


Той се намира в Гинекологичния сектор на Диагностично-консултативен център ДКЦ ІІ в Добрич. Новата придобивка стана възможна благодарение на партньорството между ДКЦ ІІ и Ин витро клиника "Олимед" във Варна.
Кабинетът бе открит официално с тържествен водосвет, отслужен от архиерейския наместник на Добричка околия иконом Стоян Иванов. Той подари на новото звено икона на Богородица с Младенеца.  "Най-после имаме добра новина и в основата е ДКЦ II", каза в приветствието си управителят на лечебното заведение д-р Валери Веселинов. Юлиян Страшимиров - представител на "Олимед", съобщи, че в първата консултантска среща в Добрич преди три седмици са се включили 50 двойки, които не могат да имат деца. "Клиниката ни има опит в много градове, но резултатите тук ни изненадаха - явно този проблем е наболял, не е третиран от години", коментира той. По данни на началника на Кабинета за ин витро д-р Борислав Бонев на втората среща са се явили други 27 семейства с проблеми.
В кабинета в Добрич ще се извършват част от дейностите, основните функции ще са в клиниката във Варна, обясни д-р Бонев. Първоначално в ДКЦ II ще се приемат документи на желаещите да се подложат на процедурата ин витро. В последствие в кабинета ще се извършват ултразвукови прегледи и апликации на медикаменти. Попитан от журналисти колко са двойките с репродуктивни проблеми в Добричка област, д-р Бонев каза, че много отдавна не съществуват специализиране кабинети и от 2003 година не се води статистика.
Новооткритият кабинет в ДКЦ II ще работи в понеделник и сряда от 14 часа. НДТ
 


Сходни връзки

НА БЛАГОВЕЩЕНИЕ: БЕЗДЕТНИ СЕМЕЙСТВА - С НОВА НАДЕЖДА ЗА РОЖБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди