изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:25 EET
НАСРОЧЕНИ ОБЩЕСТВЕНО ЗНАЧИМИ ДЕЛА В РАЙОННИЯ СЪД В ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През седмицата 29 март – 1 април 2010 г. в Районен съд – Добрич, са насрочени за разглеждане следните наказателни дела от обществен интерес: 



 

с-я Кирчева, НОХД 361/10

На 30.03.2010 г. Районен съд – Добрич, ще заседава по наказателно дело срещу

33-годишния Марин П. Й. от Добрич. Той е подсъдим по обвинителен акт на Районна прокуратура – Добрич, за това, че през периода от 02.06.2008 г. до 04.02.2009 г. в Добрич, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудил заблуждение у пет лица и с това им е причинил имотна вреда на обща стойност 6 710,89 лв.

            В обвинителния акт е посочено, че на 02.06.2008 г. Марин Й. е посетил бензиностанция в Добрич и се договорил с управителя й да закупи два тона дизелово гориво на стойност 5160 лв., които да заплати след два дни. Управителят се съгласил, тъй като подсъдимият бил до тогава коректен клиент, закупувал горива от бензиностанцията и ги заплащал след време. Съставени били фактури за получената стока. При многократните настоявания на управителя на бензиностанцията, подсъдимият обещавал да плати, но не сторил това.

            На 22.11.2008 г. около 17,30 ч. той отишъл до друга бензиностанция в Добрич и поискал да зареди 100 литра дизелово гориво, които да заплати на следващия ден. Управителят дал съгласие, защото подсъдимият бил познат като добросъвестен клиент. Служители на обекта заредили 100 литра дизел на стойност 201 лв., но подсъдимият не заплатил дължимата сума.

На 12.01.2009 г. той предложил на две лица да им съдейства да станат членове на ловна дружинка и да ги снабди с ловни билети. Поискал им по 500 лв., две снимки и копие от удостоверение за придобито право на лов. В следващите дни свидетелите му дали парите и документите, но подсъдимият не им оказал никакво съдействие. Двамата многократно го търсили и Марин Й. върнал парите на единия през юни, а на другия през септември 2009 г.

На 04.02.2009 г. подсъдимият заредил в туби дизелово гориво за 349,89 лв. от бензиностанция в Добрич. Той се разбрал с управителя на обекта да заплати горивото до 20 ч. на същия ден, но не сторил това.

            Марин Й. има средно образование, не е женен, не е осъждан. Срещу него се води и друго досъдебно производство. Той е възстановил 1000 лв. от причинените с деянията  щети.

 

с-я  Кирчева, НОХД 351/10

На 30.03.2010 г. Районен съд – Добрич, ще разгледа наказателно дело срещу 32-годишния Милен Ст. П. от Добрич. Районна прокуратура – Добрич, е повдигнала срещу него две обвинения за измама и две за кражби, извършени при условията на продължавано престъпление в Добрич. На 30.10.2007 г. с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил заблуждение у собственик на мобилен телефон „Сони Ериксон”, че желае да се обади по него, и с това му причинил имуществена вреда в размер 160 лв., представляваща стойността на мобилния апарат ведно със СИМ-карта. На 04.11.2007 г. с цел да набави за себе си имотна облага той възбудил заблуждение у собственика на мобилен телефон „Нокия”, че желае да се обади от него, и с това му причинил имуществена вреда в размер на 309 лв., представляваща стойността на мобилния апарат. На 01.12.2007 г. чрез взломяване на врата на избено помещение на жилищен блок Милен П. е отнел електрожен, ъглошлайф, гидория и комплект гаечни ключове. На 14.12.2007 г. чрез взломяване на врата на избено помещение в жилищен блок е отнел електрожен и ъглошлайф. Общата стойност на отнетите вещи е 629 лв.

Според обвинителния акт на 30.10.2007 г. Милен П. срещнал в заведение  собственика на телефон „Сони Ериксон” и го помолил да му го даде, за да проведе разговор. Пострадалият дал апарата, след което подсъдимият излязъл от заведението и избягал от района. Той е продал телефона за 50 лв. на непознато лице.

На 04.11.2007 г. Милен П. отново имал нужда от пари и отишъл до апартамента на втория пострадал. Той отворил вратата, а подсъдимият поискал да ползва мобилния му телефон. След като го взел Милен П. си дал вид, че ще говори на междуетажната площадка, а когато слязъл там, побягнал по стълбището на блока и напуснал района. Продал телефонния апарат за 70 лв. на непознато лице.

На 01.12.2007 г. между 10,30 ч. и 13,30 ч. той видял отворена врата към избени помещения на блок, влязъл и разбил шината на врата към изба, от която изнесъл множество инструменти, натоварил ги на такси и ги транспортирал до жилището си.

На 14.12.2007 г. около 4 часа чрез взломяване на врата на друго избено помещение, той е извършил другата кражба.

Милен П. има основно образование, към момента на извършване на деянието не е бил осъждан. Като причина за сторените престъпления прокуратурата посочва стремежът му към противозаконно облагодетелстване и наличие на зависимост от наркотични вещества.  

 

 с-я Момчева, НОХД 2849/09

На 31.03.2010 г. Районен съд – Добрич, е насрочил за разглеждане наказателно дело срещу Галин С. К. на 30 години, Ниязи Исм. Д. на 30 години и Найден Н. Ал. на 32 години от с. Ловчанци, област Добрич.  Районната прокуратура е повдигнала срещу тях обвинение за две кражби на обща стойност 192,50 лв., извършени при условията на продължавано престъпление, при повторност и след предварителен сговор помежду си, и с четвърто, непълнолетно тогава лице, спрямо което се води отделно производство. Деянията са сторени в немаловажен случай, чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил „Фолксваген Голф – 3”, собственост на Галин К. На 07.02.2008 г. в с. Ловчанци четиримата са отнели от тервелчанин 20 броя метални колове и 2 броя метални вратички на обща стойност 120 лв. Същия ден от жител на с. Ловчанци те са отнели 29 броя метални колове на стойност 72,50 лв.

Според обвинителния акт на 07.02.2008 г. четиримата се наговорили да изкарат пари като откраднат металните винкели от двора на къща в селото. Изчакали да се стъмни и отишли с колата на Галин К., като я паркирали на съседна улица в близост до къщата. Подсъдимите прескочили оградата, влезли в двора и изтръгнали металните колове от лозето на стопанина. Те натоварили коловете и металните вратички в колата. После решили да влязат в съседен двор. Оттам изтръгнали 29 броя метални колове, които също натоварили в колата. Към полунощ приключили и Ниязи Д. и Найден А. се прибрали в домовете си, а Галин К и непълнолетното лице отпътували за Добрич, за да продадат железата. На следващия ден служители на реда установили кражбите и извършителите им. Наказателното производство срещу непълнолетното лице било спряно, поради отсъствието му от страната.

Галин К. има основно образование,  не е женен, безработен е, осъждан.

Ниязи Д. има основно образование, не е женен, безработен е, не е осъждан.

Найден Ал. има основно образование, не е женен, работи, не е осъждан.

 

с-я Момчева, НОХД 2679/09

На 31.03.2010 г. Районен съд – Добрич, е насрочил за разглеждане наказателно дело срещу 21-годишния Стефан С. Сл. от Добрич. Той е подсъдим по обвинение на Районната прокуратура за това, че на 14.06.2009 г. в Добрич, при условията на повторност, в немаловажен случай, в съучастие с друго лице, като извършители, чрез използване на моторно-превозно средство – лек автомобил „Фолксваген Голф” и техническо средство – крик и звездогаечен ключ, чрез демонтаж отнели два броя автомобилни гуми марка „Клебер”, 2 броя метални джанти, 8 броя болтове за джанти и 4 броя декоративни тасове за джанти, всичко на стойност 192 лв. от владението на добричлия.

Наказателното производство срещу другото лице – Ферди Яш. на 21 години, е било прекратено след като той се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районната прокуратура да изтърпи наказание 3 месеца условно „лишаване от свобода” при 3 години изпитателен срок.

На 13.06.2009 г. вечерта Стефан Сл. и Ферди Яш. били на разходка заедно със свой приятел с неговия автомобил. Около 01 ч. след полунощ се прибрали, а приятелят им при паркирането ударил бордюр и спукал гума. Тримата сменили гумата и по настояване на подсъдимите отново отишли в центъра на града. На бул. „Трети март” водачът спрял автомобила „Фолксваген Голф”. Подсъдимите слезли и му казали, да ги почака. След около двадесетина минути те се върнали, носейки две гуми с джантите, качили се в колата на приятеля си и отпътували. Тогава били спрени за проверка от служители на Първо РУ на МВР. Полицаите открили гумите, 1 бр. акумулатор, нож, клещи, автомат за входна врата, комплект ръкавици и болтове за джанти. Лицата не давали обяснение за произхода на вещите, затова били отведени за справка в Първо РУ на МВР.

На 14.06.2009 г. добричлия установил, че му липсват двете предни гуми на автомобила му „Фолксваген Голф” и подал жалба в полицията. При извършеното претърсване и изземване от автомобила, в който пътували подсъдимите, били намерени откраднатите вещи и върнати на собственика им.

Стефан Сл. има основно образование, не е женен, безработен е. Многократно е осъждан.

 

с-я Николов, НОХД 2679/09

На 31.03.2010 г. Районен съд – Добрич, е насрочил за разглеждане наказателно дело срещу пет лица, подсъдими по обвинение на Районната прокуратура за кражби на животни на обща стойност 687 лв.

Севдалин С. Ат. на 23 години от с. Алцек, област Добрич, е обвиняем за това, че при условията на продължавано престъпление, като непълнолетен, но след като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си е извършил три кражби от жители на с. Хитово, област Добрич. В началото на януари 2003 г. след предварителен сговор с Орлин Ат. той е отнел 6 броя пуйки на обща стойност 132 лв. След предварителен сговор с Ивелин Н. и Гюнайдин М. той е отнел 10 броя пуйки на стойност 220 лв. и един заек на стойност 15 лв. от друго лице. В средата на януари 2003 г. след предварителен сговор с Ивелин Н. и Гюнайдин М. отнел една овца на стойност 65 лв. от трето лице.

Орлин Ив. Ат. на 35 години от с. Алцек е обвиняем за това, че в началото на януари 2003 г. при условията на повторност в немаловажен случай, след предварителен сговор със Севдалин Ат. отнел 6 броя пуйки на стойност 132 лв.

Ивелин С. Н. на 33 години е обвиняем за четири кражби в с. Хитово, извършени при повторност, в немаловажен случай и на продължавано престъпление. В началото на януари 2003 г. след предварителен сговор с Гюнайдин М. и Севдалин Ат. той отнел 10 броя пуйки и един заек на обща стойност 235 лв. В средата на януари 2003 г. след предварителен сговор с Гюнайдин М. и Севдалин Ат. той отнел една овца на стойност 65 лв. На 16 срещу 17 януари 2003 г. след предварителен сговор с Ниязи Р. И. отнел  коза на стойност 50 лв., петел на стойност 7 лв., пуяк на стойност 25 лв. и една тава на стойност 5 лв. В средата на януари 2003 г. след предварителен сговор с Ниязи Р. Ш. той отнел овца на стойност 65 лв., 10 броя кокошки на стойност 50 лв. и четири броя петли на стойност 28 лв.

Гюнайдин Ахм. М. на 34 години е подсъдим по обвинение, че през януари 2003 г. след предварителен сговор с Ивелин С. Н. и Севдалин С. Ат. е извършил кражба на пуйки и заек на обща стойност 235 лв.  и на овца на стойност 65 лв.

Ниязи Р. Ш. на 34 години ще отговаря за това, че при условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с Ивелин С. Н. е откраднал на 16 срещу 17 януари 2003 г. животни на обща стойност 112 лв., а в средата на януари други животни на обща стойност 143 лв.

Според обвинителния акт в началото на януари 2003 г. Орлин Ат. отишъл на гости на своя братовчед Севдалин Ат. и решили да извършат кражба на животни от дома на жител на селото. Те прескочили оградата и взели шест пуйки,  които си разделили и изконсумирали. По аналогичен начин петимата се наговаряли в различна комбинация помежду си, прескачали нечия ограда и крадели животни, които в последствие изконсумирали заедно.

Севдалин Ат. е без образование, не е женен, безработен е, неосъждан.

Орлин Ат. е с основно образование, женен, безработен е, осъждан.

Ивелин С. Н. има завършен първи клас, не е женен, безработен е, осъждан.

Гюнайдин М. е с основно образование, не е женен, безработен е, осъждан.

Ниязи Р. Ш. е с начално образование, не е семеен, безработен е, осъждан.

 

26.03.2010 г.                                    Пресслужба Добрички районен съд      

 


Сходни връзки

НАСРОЧЕНИ ОБЩЕСТВЕНО ЗНАЧИМИ ДЕЛА В РАЙОННИЯ СЪД В ДОБРИЧ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НАСРОЧЕНИ ОБЩЕСТВЕНО ЗНАЧИМИ ДЕЛА В РАЙОННИЯ СЪД В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-03-29 @ 13:43 EEST
БРАВО НА ВАС ЗА ПУЙКИ И РАЗНИ ТАМ  ще ги осъдите  а истинските  " лапачи  " са свободни  егати правосъдието !еми така е   тия крадът но само те ядат а ония крадът  ама и другите  ядът  !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди