изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:23 EEST
19-годишен даде съгласие да бъде предаден на германските съдебни власти    
Ред и сигурност

19-годишният Емилиян М. А. от Тервел даде съгласие доброволно да бъде предаден на германските съдебни власти за провеждане на наказателно производство срещу него. Младежът има три дни срок, в който може да се откаже от становището си, след което ще бъде екстрадиран в Германия. Емилиян А. ще бъде разследван от германските власти за това, че във вечерните часове на 26.12.2009 г. с негов съучастник са посетили германски гражданин в дома му и по предварително уговорен план, в мазето на къщата, са го ударили няколко пъти силно с намерение за убийство и грабеж. В резултат на получена черепно-мозъчна травма жертвата е починала. За тези престъпления немският Наказателен кодекс предвижда наказание доживотен затвор.  



 

Емилиян А. бе задържан от Добричкия окръжен съд на 19.03.2010 г. в изпълнение на Европейска заповед за арест от съда на германския град Кьолн. Той е неграмотен, не работи, не е женен.

 Добричкият окръжен съд изиска днес от германските власти гаранции, че след изслушването му, Емилиян А. ще бъде върнат в България за изтърпяване на наказание, евентуално постановено от издалата Европейската заповед за арест държава-членка на Европейския съюз. Съдебният състав разпореди да бъдат изготвени свидетелство за съдимост и справка, водят ли се досъдебни производство срещу младежа в България.

 

26.03.2010 г.                                    Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

19-годишен даде съгласие да бъде предаден на германските съдебни власти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди