изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:24 EEST
ДОБРИЧ ДОМАКИНСТВА НА МЕЖДУНАРОДНИ КИНОЛОЖКИ ИЗЛОЖБИ    
Лов и риболовДобрич ще бъде домакин на две международни киноложки изложби, съобщава сайтът на Българската републиканска федерация по кинология.

Парадът на четириногите ще се проведе на 3 и 4 април на хиподрума. Крайният срок за записване е 29 март. 35 лева е таксата за участие за първо куче. За второ куче с един и същи собственик – 30 лева, за класовете бебе, подрастващи и ветерани – 25 лева. С 5 лева ще бъде по-висока таксата за участие при заплащане на място.

В първия ден ще станат известни шампионите в категориите “Дете и куче”, “Млад водач”, “Сеньор хендлер”, “Група на потомците”, БИС от бебе до ветерани. През втория ден ще бъдат излъчени първенците в 6 категории – от подрастващи до шампиони.

От БРФК информират, че от 1 януари т.г. шампионска титла на България за всички български кучета се  получава след минимум 4 титли САС, получени от трима различни съдии.

Радослав Стойнов - председател на киноложкото дружество в Добрич “Канис”, заяви че заявка за участие са направили стопани на кучета от Русия, Украйна, Франция, Сърбия, България и Турция. Очаква се  да дефилират и кучета от Румъния и Израел.

“От Русия очакваме близо 70 стопани на кучета. С 30 елитни четириноги от девета породна група да пристигне и г-жа Блондин от Франция. От тук част от участниците ще се отправят за демонстрации в Битоля. Ще има и специализиран парад на българското овчарско куче. Любителите на кинологията ще видят още: немски овчарки,  германско овчарско куче,  голямо японско куче, бели холандски териери, родезийски риджбек, ловни животни. Тази година състезанията ще преминат на по-високо ниво. В Добрич пристига един от най-добрите съдии в света - Галина Киркитская”, каза Стойнов.

 

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ДОМАКИНСТВА НА МЕЖДУНАРОДНИ КИНОЛОЖКИ ИЗЛОЖБИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди