изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:33 EET
Меркел: Турците в Германия да научат немски    
НовиниГерманският канцлер Ангела Меркел призова живеещите в Германия турци да се интегрират в обществото, като научат немски език и спазват немските закони, предаде БНР.

Във видеопослание, посветено на започващото в понеделник посещение на Меркел в Турция, тя подчерта: “Желанието ни е хора, които вече от няколко поколения живеят у нас, да се интегрират в нашата държава. Става въпрос за обществения живот, труда, семейната сфера. Това означава и да научат немски език и да спазват немските закони“. 

Думите на германския канцлер бяха своеобразен отговор на изявлението на турския министър председател Реджеп Тайип Ердоган, който преди няколко дни поиска откриването на турски училища в Германия.

В Германия живеят над 3 милиона граждани от турски произход. Голяма част от тях изпитват трудности при интеграцията си в обществото заради това, че не владеят езика на страната. dir.bg
 


Сходни връзки

Меркел: Турците в Германия да научат немски | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Меркел: Турците в Германия да научат немски
Автор: Anonymous да 2010-03-29 @ 14:48 EEST
Отличен за Меркел!Нека всички чужденци се научат,че като живеят в дадена държава трябва да знаят езика й и да се съобразяват с обичаите и нравите!А не като при нас! 
Меркел: Турците в Германия да научат немски
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 12:41 EEST
тава е отговор на истински държавник, немския език и законите на страната,Браво!  Палачинката започва да се обръща. Едва ли има българин , който да не подкрепи български държавник ,който така защитава българския език и българските закони.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди