изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:35 EEST
Първанов: Цачева наруши Конституцията    
Политика Президентът Георги Първанов обвини председателя на парламента Цецка Цачева, че е нарушила Конституцията като е допуснала да се редактира законът за наркотичните средства, след като той е подписан от президента с указ.

Аз съм възложил проверка на юридическия си екип и мога да коментирам когато резултатите станат ясни. Но признавам, че това е прецедент в историята на иснтитуцията. Поне от времето, когато аз съм президент, не помня такъв случай. Това каза в Петрич държавният глава.

Става дума за това, че по закона за наркотичните вещества не просто е прескочена една редакция, която променя по същество закона, а е прескочен самият парламент, защото промените стават без гласуване в пленарна зала, а при публикуване в Държавен вестник.

Това според Първанов може да се тълкува като нарушение на конституцията. Надявам се този въпрос да бъде своевременно изчистен, за да избегнем напрежението и да не се допускат подобни прецеденти, каза той.

Първанов коментира още, че правителството е абдикирало от задълженията си, защото е изгубило 8 месеца за определяне на антикризисни мерки.

Правителството на четворната коалиция - Борисов, Костов, Сидеров, Янев абдикира от антикризисните мерки, отсече президентът и дабави, че явно процедурата по импиймчънта е единствета им мярка против кризата.
8 месеца те не намериха експертен ресурс за изход от кризата, аргументира се държавният глава. Сега се мислели някакви мерки в тесен кръг, понякога и с участието на синдикатите, оцени той. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Първанов: Цачева наруши Конституцията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди